avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... majorare capital social cu creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

majorare capital social cu creante

In Romania este posibila majorarea capitalului social cu creante? Ma refer la transformarea unor creante in parti sociale. Cel care transforma este asociatul principal. Mentionez ca e vorba de un SRL.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: carabela_anca , utilizator 15:50, 26 Ianuarie 2010
Situatia este in felul urmator. SRL din Romania are o datorie in euro la o firma X din Olanda. Ambele firme sunt membre ale aceluiasi grup. Firma Z din Olanda este asociata in proportie de 99% la SRL din Romania. Se incheie un contract de cesiune creante intre cele 3 firme, prin care X cedeaza catre firma Z suma pe care o are de incasat de la SRL. Firma Z in aceste conditii, fiind si asociat, va transforma aceasta creanta in parti sociale.

Este posibil asa ceva pentru un SRL?

Multumesc
Da, este posibil in conformitate cu art. 210(2) LSC: "acţiunile noi sunt liberate prin compensarea unor creanţe lichide şi exigibile asupra societăţii cu acţiuni ale acesteia". Articolul se aplica si la SRL, dupa cum prevede expres art. 221.

Era posibil si fara cesiunea de creanta, numai ca atunci devenea asociat X si banuiesc ca nu s-a dorit asta.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl norarof norarof Buna ziua, ma intereseaza daca legislatia permite majorarea capitalului social al unei SRL prin compensare de credite de la terti, si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Majorare prin compensare creante la srl gherbovet iuliana gherbovet iuliana Ma aflu in urmatoarea situatie, interesanta dealtfel, si vreau niste sfaturi de la voi daca sunteti disponibili. Am efectuat documentele de majorare a ... (vezi toată discuția)
Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)