avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare salarii prin executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare salarii prin executare silita

buna ziua, am lucrat la o firma si dupa cativa ani patronul a decis ca nu mai sunt suficient de bun pentru el.... fara nici o instiintare mi-a desfacut contractul de munca cu acordul partilor si am fost pus pe liber. L-am dat in judecata si fireste am castigat mai ales ca eu nu luam salariul de la el in schimb el semna statul meu de plata si ridica banii. S-a dovedit in instanta si singura chestie hoatarata a fost sa ma despagubeasca cu salariile neplatite plus reangajarea. Nici una nici alta nu s-a intamplat cu toate ca eu am hotarare executorie definitiva si irevocabila. Am fost la un cabinet de executori judecatoresti si am platit taxa de executare...le-am zis cam pe unde stiam eu ca aveau conturi si astept...si tot astept... am mai trecut pe la ei la 6 luni si nimikacum au trecut 2 ani de la hotararea definitiva si irevocabila...mai stam putin si poate se prescrie ca "nu am nevoie de bani"
... spun ca nu au cum sa le ia banul din cont ca unde am pus noi poprire ei au 18mil si popriri de 9 miliarde de la n* firme... administratorul care este si patronul firmei unde am lucrat mai are 4 firme si cand vede ca este pe duca transfera bunurile pe o firma noua care nu poate fi atacata. DECI !!! am de recuperat 6miiE pe acte si nu ii pot lua un leu... nu mai vorbim de reangajare ca oricum nu m-as mai intoarce acolo... sunt dispus sa fac 50-50 cu o firma de recuperatori ca vad ca mor cu legea si hartiile in brate#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: valentincampionul , utilizator 22:14, 21 August 2011
In situatia in care executorul nu intelege sa faca toate demersurile necesare, puteti sa faceti contestatie la executare - contestatie indreptata de asta data impotriva pasivitatii executorului.
Termenul de prescriptie nu este o problema avind in vedere ca ati cerut executarea si in acest mod "ati oprit timpul", dar opereaza perimarea dosarului lasat in nelucrare timp de 6 luni consecutive.
Daca prin hotarire s-a dispus plata drepturilor salariale pina la reangajare....poate ar fi cazul sa angajati un avocat - ati avea mult mai mult de cistigat decit daca ramineti in pasivitate si criticati sistemul .

Mult succes.
va multumesc de raspuns:) criticam sistemul ca am vazut ca nu am facut nici un pas inainte si sincer nu vad nici o cale sa recuperez banii:( . V-am spus de reangajare nici nu se pune problema sa ma "vrea" inapoi. Are proptele bune omul... hraneste destui ministri si sub secretari de statX-(
va multumesc inca o data si daca aveti o solutie si eventual o persoana apta sa rezolve macar problema recuperarii banilor ar fi perfect. Din 6mii de E sunt dispus sa dau 50% nu mai sa nu ramana asa.
cu respect
Ati putea reveni cu o cerere la executor in care sa mentionati ca insistati in efectuarea tuturor demersurilor de executare pentru recuperarea datoriei si solicitati totodata in mod expres ca executarea sa fie indreptata si impotriva bunurilor mobile si imobile ale societatii.
Aveti nevoie de un avocat si se intimpla sa aveti de unde alege.
Colegii avocati din aceasta comunitate merita stima, respectul si increderea necesara pentru o colaborare de succes.
Mult succes.
karmelika a scris:

Ati putea reveni cu o cerere la executor in care sa mentionati ca insistati in efectuarea tuturor demersurilor de executare pentru recuperarea datoriei si solicitati totodata in mod expres ca executarea sa fie indreptata si impotriva bunurilor mobile si imobile ale societatii.


bunuri mobile si imobile pe societatea aia nu mai exista... omul a fost suficient de destept cand a vazut ca se strange latul sa faca alta societate si sa mute acolo activele. Este administrator la 4 firme numai ce am gasit eu fara resurse speciale... cum scartaie una si se strang datorii cum o goleste si deschide alta...

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie alimentara neplatita de doi ani jumatate Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am divortat din iunie 2009 iar in sentinta de divort (care este definitiva si irevocabila) s-a stabilit o pensie alimentara pe care fostul meu sot ... (vezi toată discuția)
Executarea silita Mirelab62 Mirelab62 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Ma aflu in calitatea de creditor intr-o procedura de executare silita (detin o hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Executare silita FRONZAT FRONZAT buna ziua. va spun pe scurt. am castigat in instanta o suma ca daune morale de la 2 persoane. care in prezent sunt in inchisoare. una dintre ele are sechestrul ... (vezi toată discuția)