AM CUMPARAT O SERVITUTE CU SUMA DE 9000 EURO, IN ACTUL DE VANZARE CUMPARARE NOTARUL A TRECUT FRAZA:"O SERVITUTE DE TRECERE CU PICIORUL SAU CU AUTOTURISMUL,ASUPRA INTREGII SUPRAFETE DE TEREN ", ZICAND CA ESTE O FRAZA TIP, SI ACUM EU AM PROBLEME CU VECINII SPUNANDUMI-SE CA NU AM ACCES CONFORM CELOR SPUSE MAI SUS DECAT CU PICIORUL SI NU CU AUTOTURISMUL.
IN ACEASTA SITUATIE CE POT FACE?
Din analiza logica a expresiei "Cu piciorul sau cu autoturismul" reiese ca aveti acces si cu piciorul si cu autoturismul, adica ambele va sunt ingaduite. Notarul nu a scris "cu piciorul si cu autoturismul" pentru ca evident nu puteti sa le faceti pe amandoua in acelasi timp. Daca treceti cu piciorul, adica sunteti pe jos, evident nu puteti fi in masina. Si viceversa, daca sunteti in masina, nu puteti fi pe jos. Daca ar fi sa va necajesc, v-as spune ca nu ati putea trece pe drumul de servitute impingandu-va masina, pentru ca in acest caz ati fi si pe jos si cu masina, deci conditia nu ar fi indeplinita.
Daca ar fi cum spun ei, vecinii, si exprimarea ar fi fost invers, adica "cu autoturismul SI cu piciorul", ar fi insemnat ca nu puteti trece decat cu masina, nu si pe jos? Sa fim seriosi.
Oamenii sunt rai si prosti, in general. In locul dvs. m-as da cu masina pe drumul acela pana i-as innebuni pe toti.
Dar daca vreti sa fiti linistit, nu aveti decat sa va duceti inapoi la notarul la care ati facut actul si sa-i solicitati sa detalieze/rectifice exprimarea astfel incat sa fie evident pentru orice homo erectus cum aveti dreptul sa va folositi de servitute. Indreptarea erorii/omisiunii este gratuita, chiar si la notar.
formularea e f clara din contract din ce relatati. daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil cu vecinul doar in instanta puteti rezolva aceasta problema.
Drept de servitute
c23mina
am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala
iulia100
Eu am cumparat acum 5 ani o servitute cu plata , act notarial intabulat si platit cu suma de 8000 euro si care spune: dreptul titularului de a trece cu ... (vezi toată discuția)