S-a intamplat ca prietena mea sa ramana insarcinata. Ea vrea sa pastreze copilul, iar eu vreau sa avorteze.
Doresc raspuns la urmatoarele intrebari:
"Se poate intocmi un document legal prin care ea sa-si asume toata raspunderea pentru viatza copilului care se va naste si ca nu va pretinde nimic din partea mea? Daca este posibil, ce ar trebui sa facem?"
nu se poate face un asemenea document. Daca este copilul dvs., chiar daca dvs. nu doriti acest lucru , toate drepturile si obligatiile fata de acest copil se nasc in sarcina dvs.
Subiectul este extrem de delicat si nu a fost rezolvat nici in sistemele de drept civilizate.
Femeia este singura care decide daca pastreaza sau nu copilul si nimeni nu o poate obliga nici intr-un sens nici in altul. Copilul nascut in afara casatoriei poate fi trecut pe numele mamei fara ca numele tatalui sa apara in rubrica destinata in acest scop in certificatul de nastere. In situatii similare au fost si sunt multi copii care cresc fara tata in acte si nu e un capat de lume. In acest moment nu doriti copilul pentru ca nu il vedeti decat ca o chestie car e acolo in burta si care poate fi aruncata la gunoi. Dupa ce se va naste poate va schimbati opinia.