avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENITORII DIRECTI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENITORII DIRECTI

IN URMA DECESULUI BUNICILOR MAMA IMPREUNA CU ALTI 5 FRATI AU MOSTENIT UN TEREN PE CARE STATUL NU IL POATE INAPOIA FACANDUSE DEMERSURI PENTRU A FI DESPAGUBITI.DIN 6 FRATI MAI TRAIESC 2 ,IN NUMELE A 3 FRATI DECEDATI AU DEPUS CERERE DE DESPAGUBIRE MOSTENITORII LOR (COPIII,SOTIILE)IAR DIN PARTEA UNUI FRATE DECEDAT AU DEPUS CERERE DE DESPAGUBIRE COPIII DAR NU SPECIFICA CA SUNT MOSTENITORII TATALUI LOR SI REIESE CA SUNT MOSTENITORII DIRECTI AI BUNICULUI .IN ACEST CAZ VA INTREB SI VA ROG SA MA LAMURITI DACA CEI DOI VOR AVEA COTE EGALE CU CEI DOI FRATI SUPRAVIETUITORI SI MOSTENITORI DIRECTI,VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 19:58, 2 August 2011
Nu va ingrijorati, pentru ca indiferent cum ar fi, cei care nu au specificat in cerere ai cui mostenitori sunt, vor avea aceesi cota din mostenire, fie ca il mostenesc pe parintele lor, fie ca mostenesc prin reprezentare. Averea bunicului se imparte in mod egal la cei 6 copii, (pe tulpini), urmand ca fiecare tulpina sa se divida, tot in mod egal, in functie de cati descendenti a avut fiecare copil.
Deci, sa zicem ca fiecare descendent al bunicului, in viata sau nu, va avea 1/6, iar daca are 2 mostenitori pe tulpina sa, fiecare va avea 1/12, daca are 3 mostenitori pe tulpina sa,fiecare va avea 1/18. Sper ca m-am facut inteleasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote succesorale Crinel Crinel In 2010 decedeaza o persoana fara a avea descendenti. Singurele rude in viata sunt 5 frati si 5 nepoti, fiii celui de-al saselea frate decedat in 2002. Cine ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mary222 mary222 Buna ziua .As avea si eu o intrebare:tatal meu a decedat si casa si pamantul sunt pe numele lui.in urma lui a ramas mama,eu, fratele meu si un frate vitreg,As ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)