avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare judecatoreasca

Buna seara! va rog sa imi spuneti cate copii legalizate de pe o hotarare judecatoreasca aflata la dosar se pot elibera de la arhiva instantei??Mentionez ca am scos doar una conforma cu originalul.Pentru a putea pune sentinta in executare,mi-a fost solicitat originalul de catre executorul judecatoresc.Oare ar trebui sa mai solicit eliberarea uneia?B-)

Nu stiu daca faceti distinctia intre o hotarare conforma cu originalul si o hotarare legalizata si investita cu formula executorie, insa hotararea conforma cu originalul nu poate fi pusa in executare.
Poate fi pusa in executare o hotarare care este legalizata si investita cu formula executorie.
Pentru legalizare si investire cu formula executorie aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei ( legalizare),
-taxa de timbru de 4.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei ( pentru investire cu formula executorie.
-hotararea a carei legalizare si investire se solicita.
Pentru fiecare exemplar solicitat se achita taxele si timbrele de mai sus.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Fiind litigiu de munca este executorie de drept deci nu mai trebuie investita
Cred ca v-ar fi utila lecturarea acestei discutii.
Practica este neunitara privind investirea cu formula executorie a hotararilor executorii de drept.
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru iancu123 iancu123 stie cineva cat este taxa de timbru si timbru judiciar in cazul investirii cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Cum procedez kywy kywy ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata? (vezi toată discuția)
Termen redactare decizie pronuntata de instanta de recurs tudormario tudormario In cat timp se redacteaza o decizie de recurs?Care este procedura de ridicare a deiziei? (vezi toată discuția)