avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot face plangere penala pentru inselatorie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot face plangere penala pentru inselatorie?

Buna seara , am si eu o intrebare : in urma cu o luna jumatate am comvenit inpreuna cu administratorul unei societati sa facem vanzarea unui teren urmand ca la treminarea actelor {dezmembrarea unui teren si obtinerea carti funciare pe terenul care urma a fi tranzactionat} mentionez ca eu detineam carte funciara pe suprafata totala dezmembrarea facand-o doar pentru a vinde suprafata respectiva catre societate , mentionez ca dezmembrare am facuto pe bani mei urmand a-mi intoarce cheltuiala la sfarsitul tranzactiei , dupa ce am facut documentele premergatoare tranzactiei administratorul societati nu mai vrea sa cumpere terenul pe motiv ca nu mai are bani, atunci eu am cerut sa imi dea contravaloarea cheltuielilor si a refuzat . Intrebare pot sa fac plangere penala pentru inselatorie inpotriva administratorului societati in vederea recuperari cheltuielilor ? va multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 04:04, 6 August 2011
Conventia dvs este scrisa ? deoarece astfel puteti proba ca cel in cauza a fost cel ce a cauzat risipa dvs. financiara. Dar este cunoscut ca :
Ce mananci azi , maine poate nu, deci nu este inselaciune, e mult spus o chestie civila , omul poate nu mai are banii, o vindeti si fara bani? ce dumnezeu, sunt multe chestii.
Fiti mai explicit pe situatie.
nu am avut o conventie scrisa am mers pe incredere a fost de fata un singur martor.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
ion77, utilizator
Martori de regula trebuie sa fi auzit cum patronul respectiv va determinat sa cheltuiti banii sub promisiunea ca va va plati la final , astfel ar putea fi o chestie cu iz de.....prejudiciul cauzat de patron.
da martorul poate sa spuna acelas lucru fiind de fata , partea mai interesanta este ca eu nu intentionam sa vand o bucata de teren din suprafata totala dar am cazut deacord spunand respectivul ca va suporta dansul cheltuiala de dezmembrare la finalul tranzactiei ,iar problema cea mai dureroasa este ca bucata de loc care urma a fi vanduta are o forma mai ciudata asa ca nimeni altcineva nu cred ca o va cumpara.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
ion77, utilizator
Este aproape de taramul civil, o chestiune care aar putea sa va ajute ar fi art 998-999 c.civ. - Raspundere civila delictuala.

Alte discuții în legătură

pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Trafic de influenta Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Cum se incadreaza fapta unui avocat care incaseaza un comision, pentru care nu elibereaza chitanta, promitand ca rezolva un dosar, si acum nu mai raspunde. De ... (vezi toată discuția)
Inselaciune dangisca dangisca Am fost asociat intr-o societate care a incheiat un contract cu alta societate pentru construirea unui adapost de animale. Dupa ce a primit avansul de 70.000 ... (vezi toată discuția)