Buna seara , am si eu o intrebare : in urma cu o luna jumatate am comvenit inpreuna cu administratorul unei societati sa facem vanzarea unui teren urmand ca la treminarea actelor {dezmembrarea unui teren si obtinerea carti funciare pe terenul care urma a fi tranzactionat} mentionez ca eu detineam carte funciara pe suprafata totala dezmembrarea facand-o doar pentru a vinde suprafata respectiva catre societate , mentionez ca dezmembrare am facuto pe bani mei urmand a-mi intoarce cheltuiala la sfarsitul tranzactiei , dupa ce am facut documentele premergatoare tranzactiei administratorul societati nu mai vrea sa cumpere terenul pe motiv ca nu mai are bani, atunci eu am cerut sa imi dea contravaloarea cheltuielilor si a refuzat . Intrebare pot sa fac plangere penala pentru inselatorie inpotriva administratorului societati in vederea recuperari cheltuielilor ? va multumesc anticipat pentru raspuns .
ar fi o solutie dar cred ca nu ar avea acelas efect precum penalul , pana la urma nu ar fi valoarea cheltuielilor ci mai degraba faptul ca a picat precum o bataie de joc , multumesc pentru raspuns
Potrivit codului penal prin inselaciune se intelege „Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvîrşită în aşa fel încît, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate“.
Mai întîi trebuie a preciza că prin incriminarea unor astfel de fapte, legea penală doreşte a pune la adăpost (să apere), chiar şi pe cea mai credulă persoană de orice acţiune frauduloasă, săvîrşită cu scopul de a profita şi de a-l prejudicia.
Totodată arătăm că prin înşelăciune înţelegem, orice acţiune de inducere în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust.
Cu alte cuvinte, victimei i se creează o falsă reprezentare a realităţii, ca urmare a vicleniilor făptuitorului, stare în care victima face anumite dispoziţii de ordin patrimonial, de pe urma cărora beneficiază făptuitorul.
Puteti face plangere penala, dar sa va asteptati 90% la NUP intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.
faptul ca nu te-ai tinut de promisiune, e o pacaleala, o minciuna.... dar dvs vreti sa dovediti fapta penala de inselaciune....si prejudiciului, in lipsa a ceva scris.
cred ca e la fel de complcat sa il obligati sa va cumpere terenul dezmembrat
Inselaciune
dangisca
Am fost asociat intr-o societate care a incheiat un contract cu alta societate pentru construirea unui adapost de animale. Dupa ce a primit avansul de 70.000 ... (vezi toată discuția)