avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imprumut in franci elvetieni-nu mai pot plati ce ...
Discuție deschisă în Executare silită

imprumut in franci elvetieni-nu mai pot plati ce fac????

buna ziua,acum trei ani am luat o valoare de 100000 de euro,am girat cu trei apartamente care atunci valorau 130000 de euro,rata era la inceput de 730 si ar fi trebuit sa scada dupa desfasuratorul dat de banca pe toata perioada imprumutului,dupa cum stiti francul a crescut f tare si eu am ajuns la o rata care nu o mai pot plati ,sant in situatia de a ceda cele trei apartamente girate bancii,vreau sa stiu daca raman liber de datorii cu banca?daca au dreptul de a-mi suspenda salariul care il castig acum in alta tara?pt ca atunci am dovedit ca muncesc in strainatate si eu si sotul cu contracte traduse si legalizate...unul din apartamente girate este a socrilor mei si as vrea sa stiu daca le poate lua pensia sau alte bunuri ale lor tinand cont ca ei atunci au girat doar cu apartamentul..multumesc anticipat si va rog sa ma ajutati daca se poate

Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
Banca va poate urmari pe dvs si sotul dvs. asupra totalitatii bunurilor pe care le aveti, chiar daca ati garantat cu cele trei apartamente. Va poate urmari si salariile pe care le realizati in alta tara.
Cu toate acestea, cel mai comod pentru banca va fi sa urmareasca silit cele trei apartamente, varianta pe care am convingerea ca o va alege.
In ceea ce-i priveste pe socrii dvs., banca poate executa silit doar apartamentul cu care au garantat, nu si celelalte bunuri ale lor.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
ContSters103772, utilizator
cum ma poate afecta in vitor datoria care ramane fata de banca ,eu lucrez in strainatate si vreau sa stiu ce drepturi are banca sa ma puna pe lista neagra in fata bancilor din europa sau sa i-mi urmareasca castigurile in alta tara...i-mi este frica sa fiu vazuta rau in fata bancilor de aici pt ca noi am fost f corecti cand am luat bani de aici,si in rom am fi facut la fel daca nu s-ar fi ajuns la inflatia actuala a francului si nu ne lasa nici de mancare ..e o situatie la care nu m-am gandit niciodata ca o sa ajungem si mai lasam si niste parinti fara casa...multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare complicata actual actual Buna ziua, ma numesc Tudor Dan sunt din Alexandria, jud. Teleorman si am o problema mai complicata, la care sper sa primesc un raspuns pe acest forum. Prima ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Creditele in franci elvetieni - exista vreo asociatie a datornicilor in aceasta valuta? gloriprest gloriprest Va salut cu drag.Am o prietena buna care a contractat un credit de la Banca Romaneasca in franci elevetieni,in urma cu citiva ani.Mi-a explicat ca francul ... (vezi toată discuția)