avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării creditele in franci elvetieni - exista vreo asociatie ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

creditele in franci elvetieni - exista vreo asociatie a datornicilor in aceasta valuta?

Va salut cu drag.Am o prietena buna care a contractat un credit de la Banca Romaneasca in franci elevetieni,in urma cu citiva ani.Mi-a explicat ca francul elvetian pe piata romaneasca a crescut foarte mult(in lei)si acum se simte prisa intr-un cerc vicios,adica are de achitat mai mult decit valoarea apartamentului si nici nu poate solicita refinantarea in euro,neavind o garantie suplimentara.As dori s-o pot ajuta sa duca si ea o viata decenta in tara,sa nu fie nevoita sa mearga in strainatate sau sa lucreze pe piata neagra,cum a fost sfatuita de alte persoane.Poate stiti ca s-a infiintat o asociatie care sa lupte in acest sens,stiind ca sunt multi romani in aceeasi "#-ogroapa".Va multumesc de ajutor.:))=D>
Cel mai recent răspuns: gloriprest , utilizator 13:42, 18 Februarie 2013
Buna seara
Nu exista o astfel de asociatie.
Atat timp cat valoare de piata a apartamentului este cu mult mai mica decat soldul creditului, sfatul meu este sa renunte la credit si la apartament, considerand ca ratele platite pana acum au fost ca o chirie. Ce ar fi bine de facut pe viitor, este de studiat cu atentie toate riscurile la care se supune o persoana ce contracteaza un credit in valuta.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
Mediator Maria Raduc, Mediator
Nu e atat de simplu.. poti sa renunti la ap si la a mai plati, dar nu renunta banca, dupa ce se valorifica ap, datornicul are de platit si diferenta.
Ok!Ce ati face dvs daca ati fi in situatia ei?Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)