Va salut cu drag.Am o prietena buna care a contractat un credit de la Banca Romaneasca in franci elevetieni,in urma cu citiva ani.Mi-a explicat ca francul elvetian pe piata romaneasca a crescut foarte mult(in lei)si acum se simte prisa intr-un cerc vicios,adica are de achitat mai mult decit valoarea apartamentului si nici nu poate solicita refinantarea in euro,neavind o garantie suplimentara.As dori s-o pot ajuta sa duca si ea o viata decenta in tara,sa nu fie nevoita sa mearga in strainatate sau sa lucreze pe piata neagra,cum a fost sfatuita de alte persoane.Poate stiti ca s-a infiintat o asociatie care sa lupte in acest sens,stiind ca sunt multi romani in aceeasi "#-ogroapa".Va multumesc de ajutor.:))=D>
Buna seara
Nu exista o astfel de asociatie.
Atat timp cat valoare de piata a apartamentului este cu mult mai mica decat soldul creditului, sfatul meu este sa renunte la credit si la apartament, considerand ca ratele platite pana acum au fost ca o chirie. Ce ar fi bine de facut pe viitor, este de studiat cu atentie toate riscurile la care se supune o persoana ce contracteaza un credit in valuta.
Credit ipotecar
viorelh
Buna ziua,
Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)