avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba in proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba in proces

Buna ziua, am o intrebare ...cumva in instanta este acceptata ca proba intr-un proces si o inregistrare audio? Trec printr-o situatie in care cineva vrea sa-mi faca rau, si oricum nu sunt sigura ca ar putea, dar nu intamplator am avut inspiratia de a inregistra cu telefonul mobil o conversatie cu aceasta persoana, fara ca aceasta sa stie, in care ma ameninta. Daca as da in judecata aceasta persoana, am vreo sansa ca aceasta inregistrare sa fie luata in calcul ca si proba sau nu? Mentionez ca nu am facut nici o plangere la politie deci nu este vorba de un flagrant organizat cu politia, este pur si simplu o integistrare cu tel mobil. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:10, 5 August 2011
nu poate fi folosita, lipseste certificarea privind identitatea partilor si a integritatii inregistrarii.
Multumesc!
Ba da doamna, poate fi folosita fara probleme. Nu sunteti organ de cercetare sa aveti nevoie de autorizare de la instanta. Pe forum si nu numai mereu exista aceasta problema cu acceptarea unei inregistrari si multi o confunda cu interceptarile din Codul de procedura penala, acele interceptari care privesc numai organele de cercetare.
Pastrati inregistrarea pe suportul original si va putea fi folosita ca mijloc material de proba.
O veti putea folosi insa este necesar sa pastrati originalul. Prelevarea acestei inregistrari se face de catre organul de cercetare direct de pe telefonul d-voastra mobil si transcrierea la fel.
Am un prieten care de curand s-a confruntat cu o astfel de proba.A facut plangere penala la politie, s-a prezentat cu telefonul mobil, politistii au ascultat inregistrarea, au transcris-o, s-a incheiat si un proces verbal, convorbirea a fost copiata de pe suportul original pe un cd spre pastrare, dar i-a cerut si prietenului meu sa pastreze originalul, in caz ca se contesta de catre partea adversa.Prietenul meu a pierdut telefonul dupa cateva luni, iar invinuitul a facut contestatie si a cerut expertiza. Datorita faptului ca organele de cercetare nu aveau decat o copie pe un cd, nu s-a putut realiza aceasta expertiza de catre INEC, in lipsa conversatiei pe suportul original.
Deci mare atentie. Succes.
Din moment ce veti depune plangerea la politie problemele inregistrarii se pot rezolva.
Insa e posibil sa fie nevoie de mai multe probe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica audio,important! Sonji Sonji [b]Mijloc de proba inregistrarile audio-telefonice[/b]. Daca acele inregistrari au fost trecute pe un cd sau un memory-stick si nu sunt pe suport original, in ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon justinn justinn Buna seara, revin cu o noua problema daca o pot spune asa. In urma cu vreo doua luni, cred, am inceput sa primesc telefoane in care mi se aduceau injurii. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)