avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale schimb apartament- garsoniere
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

schimb apartament- garsoniere

1. In cazul in care schimb garsoniera si diferenta pe apartament 2 camere se face un singur contract (de schimb) sau se fac doua contracte de vinzare cumparare?
2. Cine achita taxelel notariale si daca se percepe impozit pe "diferenta" ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:12, 6 August 2011
mergeti la un notar si adresati toate intrebarile mentionate. Notarul este in masura sa va precizeze care sunt taxele percepute.
Problema este ca notarul nu "dezvaluie" taxele decit dupa depunerea actelor. Ori eu as vrea sa stiu de ce suma TOTALA trebuie sa dispun daca proprietarul apartamentului solicita garsoniera plus 18.000 euro.Am inteles de la notar ca se platesc taxele raportate la pretul apartamentului de 2 camere plus 25%, pret care presupun ca se gaseste in grila notarilor, la care nu am acces.
Deci de ce bani trebuie sa dispun ca sa inchei actele, sa platesc si impozit pe tranzactie in cazul unui schimb la care eu dau garsoniera plus bani iai ceilalti apartament 2 camere?
Va multumesc
Dupa cum v-a precizat si notarul taxele se percep in functie grila pe care o detine....daca acest notar nu a dorit sa va dea informatiile necesare mergeti la alt notar pt a afla informatiile.
Ca sa va fie mai usor,atunci cand mergeti la un alt notar, va trebuie adresa completa a apartamentului pentru a va face taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce valoare se ia in calcul la vinzari apartamente buniculmiti buniculmiti Am vrut sa cumpar un apartament intrun oras din nordul tarii .Acum fiind o cerere redusa de imobiliare preturile au scazut Mam inteles cu proprieteri ... (vezi toată discuția)
Schimb intre doua apartamente - variante BX BX Situatie: doi proprietari de apartamente aflati in alte orase vor sa faca efectiv schimb intre ei. Cum se poate realiza legal asta, in afara de vazarea si ... (vezi toată discuția)
Chitanta si valoare minima vanzare apartament furgim furgim Daca vind un apartament si in contractul de la notar stipulez ca banii se vor plati in maxim 2 luni, in momentul in care primesc banii e suficienta o chitanta ... (vezi toată discuția)