avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta obligatorie

Pentru o locuinta din mediu rural ,proprietate a parintilor - mama a decedat in urma cu un an si nu am facut inca succesiunea, - brokerul de asigurari refuza sa-mi faca polita de asigurare obligatorie spunand ca nu are nici o valoare fara succesiune.Pe actul de vanzare cumparare sunt trecuti amandoi parintii. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu primesc amenda cu care suntem amenintati - sunt convins ca primariile abia asteapta sa-si imbogateasca bugetele pe seama noastra .In unele cazuri deja au fost trimise scrisori prin care suntem somati sa ne facem asigurare .
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:53, 4 August 2011
Amenda contraventionala poate fi aplicata doar proprietarilor imobilelor neasigurate.Intrucat nu sunteti proprietar nu puteti fi amendat.
daca vreti sa faceti asigurarea, deschideti succesiunea.
Or fi trimis somatii pentru a incheia polite de asigurare ca foamea de bani e mare. Insa e bine sa stiti ca asigurarea o puteti incheia pana cel tarziu august 2012, deci nu va stresati degeaba.
problema succesiunii e putin mai complicata , nu are rost sa o expun aici.Vroiam doar sa stiu daca asigurarea incheiata de tatal meu , fara a avea succesiunea facuta este valabila sau este asa cum spunea brokerul de asigurare - nula.Mostenirea se va imparti succesorilor si atunci fiecare trebuie sa-si faca asigurare pe partea lui de mostenire??
Incheiati asigurarea pe numele tatalui dvs.

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintei carmen bodeanu carmen bodeanu cum si cine verifica daca un proprietar si-a facut asigurarea obligatorie a locuintei ,astfel ca in caz contrar sa poata fi amendat? (vezi toată discuția)
Polita obligatorie de asigurare a locuintei simona35 simona35 Buna ziua, as dori si eu un raspuns competent la urmatoarea problema. As dori sa inchei asigurarea obligatorie pentru locuinta si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa spaca spaca Ma numesc Spaca si am si eu o nelamurire legat de asigurarile la casa. Totul incepe astfel:am achizitionat o casa pe 19.02 .2015 prin programul prima casa. La ... (vezi toată discuția)