avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casa

Ma numesc Spaca si am si eu o nelamurire legat de asigurarile la casa. Totul incepe astfel:am achizitionat o casa pe 19.02 .2015 prin programul prima casa. La achizitionare se face asigurarea pad si o alta asigurare. Pe data de 12.01.2017 sunt sunat de la banca respectiva ca asigurarea pad a expirat fiind valabila doar 1an. Ajungand la banca constat ca din 19.02.2015 pana 19.02.2016 asigurarea a fost valabila dar din 20.02.2016 pana in prezent asigurarea nu a mai fost reinnoita. Mentionez ca dupa 19.02.2016 nu m-a sunat nimeni pt rennoirea asigurarii .Intrebarile mele sunt:
1. daca sunt tras la raspundere pt acea asigurare daca nu o mai fac.
2. Cum sunt tras la raspundere pt neincheierea unei noi asigurari la apartament. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:18, 9 Februarie 2017
Conform contractului de credit aveti obligatia sa detineti atat asigurare PAD cat si asigurare facultativa.
Nu este obligatia bancii sa va atraga atentia cand expira asigurarile iar consecintele nerespectarii obligatiilor contractuale le regasiti in contractul de credit.
In cazul in care politele au fost incheiate prin intermediul bancii este posibil sa va fi retinut din rate.
Conform Legii nr 260/2008, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 115 din 15 februarie 2011, cu modificarile si completarile aduse ulterior, nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor, in conditiile prevazute de lege, constituie o contraventie, si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre primari si de catre persoanele imputernicite de catre acestia.
Astfel, PAID va pune semestrial la dispozitia primariilor, in format electronic, lista proprietarilor care au încheiat contracte de asigurare obligatorie.
Primarul, prin compartimentul de specialitate, va trimite, in termen de 3 zile de la data primirii listei, scrisori de instiintare, cu confirmare de primire, catre persoanele care nu au incheiat PAD pentru locuintele pe care le detin in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare credit ipotecar- asigurare obligatorie mariamn mariamn Stiu ca, daca la un credit ipotecar exista si asigurare impusa de banca, platita de client, aceasta asigurare este valabila si in cazul asigurarilor ... (vezi toată discuția)
Polita obligatorie locuinta  Asigurarea obligatorie pentru locuinte are un pret standard? Poate impune o banca unde sa o inchei? Se pot da deja amenzi pentru necontractarea unei asemenea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei carmen bodeanu carmen bodeanu cum si cine verifica daca un proprietar si-a facut asigurarea obligatorie a locuintei ,astfel ca in caz contrar sa poata fi amendat? (vezi toată discuția)