avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare credit ipotecar- asigurare obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare credit ipotecar- asigurare obligatorie

Stiu ca, daca la un credit ipotecar exista si asigurare impusa de banca, platita de client, aceasta asigurare este valabila si in cazul asigurarilor obligatorii incheiate pana pe 5 august ( termenul limita pt asigurari impotriva calamitatilor naturale), asta in cazul in care asiguraea la banca este platita luna de luna impreuna cu rata lunara. Dar daca la banca nu a mai fost platit de mai bine de un an, asigurarea respectiva mai este valabila, sau trebuie facuta o alta asigurare de 10-20 euro pe an depinde cum se incadreaza fiecare?
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 07:25, 2 August 2011
Daca aveti o asigurare facultativa facuta de banca (care poate fi platita lunar sau anual) nu mai aveti nevoie sa incheiati o asigurare PAID.
Problema e ca nu s-au mai platit deloc ratele lunare in care era inclusa si asigurarea care se platea tot lunar. In cazul asta...?
Daca aveti asigurare facultativa pentru locuinta facuta de banca nu va mai trebuie asigurare PAD dar va trebui sa mergeti la banca sa vedeti daca polita a mai fost reinnoita, deoarece acest lucru se face an de an pana la achitarea creditului.
mariamn a scris:

Problema e ca nu s-au mai platit deloc ratele lunare in care era inclusa si asigurarea care se platea tot lunar. In cazul asta...?

Termnul legal de la care se pot aplica amenzi pentru neincheierea de asigurari PADI este 6 august 2012.
Multumesc pt raspunsuri, cred ca o sa platesc o alta asigurare pana pe 6 august.

Alte discuții în legătură

Asigurare casa spaca spaca Ma numesc Spaca si am si eu o nelamurire legat de asigurarile la casa. Totul incepe astfel:am achizitionat o casa pe 19.02 .2015 prin programul prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)