avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Despagubiri materiale
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Despagubiri materiale

Buna ziua ! Am avut recent un accident rutier si ,mai la subiect , poate este rusine ,dar nu stiu cum se cer despagubirile materiale scriptic !? Se face cerere ,memoriu ,ce formula si cui se adreseaza ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:41, 3 August 2011
depunti la dosarul de cercetare penala o cerere de constituire parte civila si in cadrul ei spuneti ce suma de bani doriti ca daune materiale si , separat, ca daune morale.
in cazul daunelor materiale anexati actele prin care dovediti cuantumul sumei cerute.
Procedura penala este orala, si in postul politiei respectiv, unde s-a demarat procedura, vei fi indrumat pentru a cum se face pentru a fi constituit ca partea civila vatamata. Procedura penala cuprinde si civila. Doar pana ca s-a finalizat cu NUP, ne urmarire penala, nu poti sa te duci la judecatoria civila unde culpa are alte semnificatia, si atunci trebuie s-o cer printr-o cererea de chemare in judecata catre conducator, proprietar (daca este diferit) precum cia. asiguratoare sau fondul asigurator daca entitatea asiguratoara este in falliment de un mod formal si mai bine prin avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ca persoana vatamata 1georgegeorgegeorge 1georgegeorgegeorge Buna ziua, copilul meu in varsta de 21 de ani a fost injunghiat si este chemat in instanta in calitate de persoana vatamata, dosarul avand ca obiect : ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie pentru constituire parte civila ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea problema: - ca urmare a distrugerii unui chiosc provocata de autori ... (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte civila in cadrul procesului penal BLETI BLETI Model cerere constituire ca parte civila institutie publica. Am avut un accident de circulatie care s-a soldat cu avarierea autvehiculului in proportie de ... (vezi toată discuția)