avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general consultanta in afaceri pt o firma de cosmetice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

consultanta in afaceri pt o firma de cosmetice

Ce cheltuieli se pot deduce pt o firma de consultanta pentru o firma de produse cosmetice?Papetarie, deplasari, inchiriere spatii pt conferinte, mesele de afaceri se pot deconta integral avand in vedere obiectul de activitate(promovare vanzari).Cineva mi-a zis ca se pot deconta si haine pt ca in consultanta trebuie sa arati bine.Si-ti cumperi haine pe banii firmei, sub ce forma?Poate ca ar trebui sa cer si eu macar o programare la coafor lunar...pt ca si eu trebuie sa "fac impresie", nu?Lasand gluma la o parte, ce parere aveti?Pt ca se factureaza comisioane de sute le milioane si cheltuieli pe care sa le pot deconta legal nu prea sunt.La scadenta imp pe profit, adm se supara ca are de platit imp pe profit.Dati-mi ,va rog, solutii.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:43, 7 August 2011
Ce statut juridic are societatea in discutie?
SRL cu capital privat, administrator unic, pj romana
Conform art. 21 din Codul Fiscal puteti deduce toate cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.

[ link extern ]
cititi codul fiscal impozitul pe profit anumite cheltuieli au si deductibilitate limitata, combustibilul nu este deductibil, etc.
Este corect ce spuneti @ovidiu7676, insa daca exista contract de comodat incheiat intre persoana fizica si PFA, sau poate PFA este proprietara autoturismului, Codul fiscal prevede ca se poate deduce cheltuiala cu combustibilul efectuata in interesul serviciului pe baza ordinului de deplasare si al foii de parcurs. Deplasarea se face in scopul realizarii de venituri impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate bonuri benzina morodansv morodansv Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil? (vezi toată discuția)
Cum calculez imp /profit si cum se face d100 analici analici Buna ziua cum se calc imp/prof si cum se intocmeste D100? Multumesc (vezi toată discuția)
Bonuri decontabile ContSters109653 ContSters109653 1. Am intrebat la AFP Timis daca bonurile ( de orice fel -in afara de combustibil) pot fi luate in calcul ca si cheltuiala .Raspunsul a fost acela ca , nu ... (vezi toată discuția)