Ce cheltuieli se pot deduce pt o firma de consultanta pentru o firma de produse cosmetice?Papetarie, deplasari, inchiriere spatii pt conferinte, mesele de afaceri se pot deconta integral avand in vedere obiectul de activitate(promovare vanzari).Cineva mi-a zis ca se pot deconta si haine pt ca in consultanta trebuie sa arati bine.Si-ti cumperi haine pe banii firmei, sub ce forma?Poate ca ar trebui sa cer si eu macar o programare la coafor lunar...pt ca si eu trebuie sa "fac impresie", nu?Lasand gluma la o parte, ce parere aveti?Pt ca se factureaza comisioane de sute le milioane si cheltuieli pe care sa le pot deconta legal nu prea sunt.La scadenta imp pe profit, adm se supara ca are de platit imp pe profit.Dati-mi ,va rog, solutii.
Conform art. 21 din Codul Fiscal puteti deduce toate cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
Este corect ce spuneti @ovidiu7676, insa daca exista contract de comodat incheiat intre persoana fizica si PFA, sau poate PFA este proprietara autoturismului, Codul fiscal prevede ca se poate deduce cheltuiala cu combustibilul efectuata in interesul serviciului pe baza ordinului de deplasare si al foii de parcurs. Deplasarea se face in scopul realizarii de venituri impozabile.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.