avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii 2 contracte de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

2 contracte de munca

Ce se intimpla daca : sint angajata la 2 firme particulare cu 1/2 norma la fiecare si am 2 contracte de muna.
Contributiile sint platite de amindoua firmele.
Problema se pune ca cea de-a 2 firma este platitoare de impozit pe venit,iar una din conditiile ptr.a fii asa ,a fost angajarea unei persoane in timp de 60 de zile de la infiintare si asa mi-a aparut cel de-al 2 contract de munca .
Este o problema ? Se putea face angajarea fara contract de munca ?Cum trebuie procedat ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:47, 18 August 2008
Nu este nici o problema sa lucrati cu jumatate de norma in doua locuri. A doua firma avea nevoie de minim un angajat pentru a plati impozit ca microintreprindere. Angajare fara contract de munca nu se poate. Ambele contracte trebuie inregistrate la ITM.
Multumesc !

Contractele au fost inregistrate la ITM,dar am inteles ca ar fi trebui sa ma declar doar la o singura firma ca
functie de baza,ptr.plata datoriilor catre stat,iar la cea de-a 2 firma sa nu am contract de munca !!!???
Se creeaza vre-o incurcatura ?N-am voie sa am 2 contracte ?Inteleg ca n-ar fi trebuit sa platesc de 2 ori taxele catre stat ?
Va rog frumos sa ma lamuriti !
Da functia de baza poate fi doar la o singura societate. In rest poti avea si 5 contracte cu timp partial. Cum a precizat si Diana - Angajare fara contract de munca nu se poate, ambele contracte trebuiesc inregistrate la ITM.
La locul de munca unde aveti functia de baza, impozitul pe salariu se calculeaza dupa ce se face o deducere din salariu, deducere care este influentata de numarul de persoane aflate in intretinerea dvs. (consultati contabilul de salarii).
La celelate locuri de munca nu se mai face aceasta deducere si impozitul va fi mai mare.
Dvs. sunteti obligata, daca aveti mai multe contracte individuale de munca, sa alegeti pe cel care il considerati de baza (de regula cel cu salariul mai mare) iar la celelate locuri de munca dati o declaratie pe propria raspundere in care specificati ca aveti locul de munca de baza la alta firma.
In principiu, legea nu precizeaza cate locuri de munca poate avea o persoana. Daca sanatatea si timpul ii permit poate sa munceasca oricat.;)
Multumesc mullt TUTUROR !

Inteleg din ce mi-ati raspuns ca,nu este nici o problema majora,singura diferenta este ca la firma unde se declara functia de baza platesc mai putin impozit pe salariu (incluzindu-se si deducerea personala ),iar la cealalta firma platesc impozit pe salariu fara deducere.
Dar ptr.celelalte sume :cas,cass,somaj...le platesc la fel la amindoua firmele ?
Firmele platesc si ele separat ,toate sumele ,fiecare partea ei corespunzator cu salariul pe care mi-l dau.?Nu este nici o reducere ptr.firma a 2-a ?

Alte discuții în legătură

Deducere angajat florry_georgiana florry_georgiana Buna ziua, o societate care are un singur angajat, pentru 2 ore zilnic, cu un salariu de 180 ron brut si 150 net poate inregistra deducerea personala de 250 ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere ca am norma de baza la unitatea unde lucrez alex68 alex68 In urma cu cateva luni, am fost pus sa semnez, la firma unde lucrez, o declaratie pe propria raspundere ca am norma de baza acolo. Persoana de la personal m-a ... (vezi toată discuția)
Functia de baza danabode danabode Buna Am o nelamurire in ceea ce priveste functia de baza. Sunt angajata la o societate comerciala cu un sfert de norma(2 ore pe zi), unde am un salariu ... (vezi toată discuția)