avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean chinez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean chinez

o societate cu domeniu restaurant angajeaza un cetatean chinez ca sef restaurant,dupa ce i-au scos permisul de munca angajarea se face ca si in cazul unui angajat roman sau mai trebuie ceva?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:33, 3 August 2011
In speta, angajarea se face ca si pentru un cetatean roman daca i s-a eliberat acestuia autorizatia de munca .
Asa este, doar ce sigur ce autorizatia de munca este temporar, adica are o perioada de validitatea, si trebuie sa ai grija sa depuna reinoirea contractului si permisul de sedere cu autorizatia de munca cel putin o luna inainte ai termen de expirarea. Cererea de reinoirea are pana resolutia sa validitatea ca document de prelungirea permisului, si se pastreaza obligatia de a plati contributii sociale, si ca document de prelungirea validitatea contractului pana la resolutia reinoirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire permis de sedere cetatean strain mlc1 mlc1 Un cetatean SUA a fost detasat un an in RO si dorim prelungirea permisului de sedere. Care e modalitatea cea mai simpla? Se poate prelungi si fara a avea ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cetateni straini incadrati in romania handaricimarin handaricimarin s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)