avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... prelungire permis de sedere cetatean strain
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

prelungire permis de sedere cetatean strain

Un cetatean SUA a fost detasat un an in RO si dorim prelungirea permisului de sedere. Care e modalitatea cea mai simpla? Se poate prelungi si fara a avea nevoie de o noua autorizatie de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mlc1 , utilizator 14:30, 17 Ianuarie 2012
Da.
Depuneti la ORI dosarul cu urmatoarele documente:
-copie pasaport + original (pentru confruntare)
-adeverinta asigurare CNAS
-copie CIM
-fisa de aptitudini eliberata de medicul de medicina muncii
-copie autorizatie de munca
-dovada resedintei pe teritoriu Romaniei (contract inchiriere+extras CF+cetificat atestare fiscala pe numele proprietarului spatiului)
-4 lei timbru extrajudiciar
-cerere+dosar
Acest raspuns a fost scris la repezeala....
El nu are CIM, a fost detasat, cu autorizatie de munca care expira dupa un an, vruiam sa stiu daca se poate prelungi dreptul de sedere fara a-l angaja....:)
In afara de munca, permisul de sedere temporara se mai acorda acorda pentru:

- activitati profesionale: [ link extern ] ...

- alte scopuri: [ link extern ] ...

Alte motive / scopuri nu stiu sa fie luate in considerare.

Ati scris ''prelungirea permisului de sedere'' (pe care l-a obtinut in scop de munca). Nu poate fi prelungit daca motivul pentru care a fost eliberat nu mai exista, nu?
Raspunsul a fost dat pentru aceasta formulare.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Da, a fost detasat la noi. Dar pentru asta nu a fost nevoie de incheierea unui contract de munca si nu se plateau toate contributiile la salar.
Intre timp am aflat ca poate fi administrator de societate comerciala, o sa incercam varianta aceasta.

Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de munca - lucrator permanent - cetatean marocan aloghin aloghin Buna ziua! Vin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele probleme: - La firma unde lucrez in prezent avem ca lucrator detasat un cetatean marocan pentru care ... (vezi toată discuția)
Prelungire carte de rezidenta tonideac tonideac eu sunt roman; sotia mea este egipteanca si are din iulie 2007 carte de rezidenta valabila 5 ani, care expira in iulie 2012; nu a stat in Romania decat o luna ... (vezi toată discuția)
Permis de lunga sedere Rikka Rikka Buna ziua. Sunt cetateanca a Republicii Moldova si sunt desemnata ca administrator (unicul) a unei societati comerciale cu capital strain din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)