avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzare imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzare imobiliara

Doresc sa recuperez o suma de bani,am un act de imprumut autentificat la notar. Debitorii au un imobil intr-o alta localitate. Pot sa scot la vanzare acel imobil? In ce conditii?
Precizez ca la adresa de domiciliu nu au bunuri in proprietate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters4405 , utilizator 11:48, 18 August 2008
Daca contractul de imprumut constituie titlu executoriu va puteti adresa executorului judecatoresc pentru a proceda la executarea sislita, nu intereseaza unde sunt situate bunurile debitorului decit in privinta alegerii executorului din acea raza teritoriala a situarii bunului.
Contractul de imprumut, autentificat la notar, este titlu executoriu, fara vreo alta formalitate, prin urmare puteti face dosarul de executare pentru recuperarea creantei, solicitand executorului jud. competent teritorial ( unde este situat imobilul) , sa urmareasca imobilul propr. debitorilor. Daca puteti face dovada ca imobilul le apartine, atasati-o cererii de executare. Se poate verifica acest lucru si in cadrul dosarului de executare, executorul putand solicita relatii de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Multumesc pt raspunsuri. Puteti sa-mi recomandati un executor jud. din Constanta?
Datele de contact al executorilor judecatoresti din Constanta le gasiti pe site-ul UNEJR/ informatii/adresele executorilor judecatoresti.
Procedura de urmarire imobiliara este reglementata de Codul de procedura Civila si are termene deja stabilite, de la care executorul judecatoresc nu se poate abate. Spre exemplu, daca in termen de 15 zile de la primirea somattiei de plata, debitorii nu platesc creanta aferenta dosarului de executare, se stabileste pretul imobilului, iar in 5 zile se procedeaza la stabilirea termenului de vanzare, scopul fiind recuperarea debitului. Sper ca aceste argumentente sa va convinga ca indiferent de executorul mandatat sa puna in executare titlul dvs., executarea silita se va finaliza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de bunuri in indiviziune ion minca ion minca Am acordat un imprumut prin notar. Imprumutul este cu titlu executoriu si este garantat cu intreaga avere mobila si imobila. Termenul de restituire a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita, contract de imprumut cosmin_personal cosmin_personal Buna seara, Am un contract de imprumut (incheiat la notariat) in valoare de 4000euro care a avut termen 6 luni si a expirat in decembrie 2011. Inteleg din ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)