avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela minor

Sint divortata si am copii minori,fiica mea va implini la anul 18 ani ma intereseaza daca o pot numi tutore cit sint in viata (am un baiat de 6 ani),tatal nu se intereseaza de ei,spun acest lucru pentru cazul in care se poate intimpla ceva cu mine.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 23:31, 3 August 2011
Inteleg ca dupa divort, prin sentinta judecatoreasca, copiii v-au fost incredintati dvs. spre crestere si educare, dvs. exercitand autoritatea parinteasca.
Conform art.114 din Noul cod civil, parintele poate desemna prin act unilateral autentic sau testament persoana care va fi numita tutore al copiilor sai,iar fiica dvs, sora minorului , se califica sa fie numita tutore. Puteti intocmi actul notarial dupa data de 1 octombrie 2011.
Insa tatal minorului, chiar daca acum nu este "activ", nefiind declarat disparut sau decazut din drepturile parintesti, in cazul eventualului dvs.deces, consider ca va putea contesta masura si va putea solicita instantei incredintarea minorului, ca parinte in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor, cine il poate ingriji si creste? Gracielle Gracielle Buna ziua! In cazul unui copil minor recunoscut de catre tata, care locuieste cu ambii parinti, DAR parintii sunt necasatoriti, daca unul din parinti ajunge ... (vezi toată discuția)
Cedare tutela minor bunicilor in caz de deces Hildegarde Hildegarde dintr_un concubinaj a rezultat o fetita, acum avand 3 ani.Poarta numele tatalui dar in urma instantei , eu ca mama , am autoritate tutelara deplina asupra ei, ... (vezi toată discuția)
O informatie- mandatare tutore ContSters345511 ContSters345511 daca maine ma calca masina sau fac stop cardiac ce se intampla cu copii minori?trec la tata legal,nu?ce pot face sa impiedic acest fapt?cum s-ar putea.multumesc (vezi toată discuția)