avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cedare tutela minor bunicilor in caz de deces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cedare tutela minor bunicilor in caz de deces

dintr_un concubinaj a rezultat o fetita, acum avand 3 ani.Poarta numele tatalui dar in urma instantei , eu ca mama , am autoritate tutelara deplina asupra ei, tatal neavand drept de decizie.
Intrebarea mea este, se poate face vreun act in care eu , ca mama,sa cedez tutela bunicilor (parintii mei) dupa decesul meu? asta in cazul in care se va intampla inainte de a implini 18 ani copilul.
Daca da , cum trebuie sa procedez si unde trebuie sa ma duc?Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 20:46, 31 Octombrie 2013
Se poate, la notar se incheie actul.
Art. 114
(1) Parintele poate desemna, prin act unilateral sau prin contract de mandat, incheiate in forma autentica, ori, dupa caz, prin testament, persoana care urmeaza a fi numita tutore al copiilor sai.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos
si declaratia aceasta pe care o da mama la notar il soate pe tata din discutie in cazul decesului mamei?
Nu, deloc. Se va vedea ce e cu tatal la data decesului mamei, poate nici el la acea data nu va mai fi in viata sau cine stie ce va fi cu el.
Art. 110
Tutela minorului se instituie atunci cand ambii parinti sunt, dupa caz, decedati, necunoscuti, decazuti din exercitiul drepturilor parintesti sau li s-a aplicat pedeapsa penala a interzicerii drepturilor parintesti, pusi sub interdictie judecatoreasca, disparuti ori declarati judecatoreste morti, precum si in cazul in care, la incetarea adoptiei, instanta hotaraste ca este in interesul minorului instituirea unei tutele.

Sa fiti sanatoasa si sa va vedeti copilul adult, @hildegarde !

Multumesc de lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire tutore camy1111 camy1111 in calitate de mama dau nastere unui copil cu tata necunoscut, pot desemna un tutore pentru acest copil iar tutela sa intre in vigoare acum (nu doar in caz de ... (vezi toată discuția)
Tutela timpuriu timpuriu care sunt pasi ca sa putem obtine tutela unui minor care este finul nostru si care in acest moment este in plasament la noi prin hotarare ,mentionez ca parinti ... (vezi toată discuția)
Cerere instituire tutela madalina15 madalina15 Buna ziua! Am si eu o intrebare: Ambii parinti ai unui minor sunt decedati, iar bunica acestuia vrea sa fie numita tutore si vrea sa faca o cerere in ... (vezi toată discuția)