avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela

care sunt pasi ca sa putem obtine tutela unui minor care este finul nostru si care in acest moment este in plasament la noi prin hotarare ,mentionez ca parinti copilului traiesc in concubinaj ,fara venituri,depedenti de aicol ,din aceste motive s-a instituit si decizia de plasament
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:30, 27 August 2015
Art. 110 din Codul Civil
Cazurile de instituire
Tutela minorului se instituie atunci când ambii părinţi sunt, după caz, decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau li s-a aplicat pedeapsa penală a interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie judecătorească, dispăruţi ori declaraţi judecătoreşte morţi, precum şi în cazul în care, la încetarea adopţiei, instanţa hotărăşte că este în interesul minorului instituirea unei tutele.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare tutela craciun159 craciun159 buna ziua in urma unui divort amiabila tutela copilului se poate incredinta direct de notar esau este nevoie de o hotarare judecatoreasca.? (vezi toată discuția)
Cerere instituire tutela madalina15 madalina15 Buna ziua! Am si eu o intrebare: Ambii parinti ai unui minor sunt decedati, iar bunica acestuia vrea sa fie numita tutore si vrea sa faca o cerere in ... (vezi toată discuția)
Minor, cine il poate ingriji si creste? Gracielle Gracielle Buna ziua! In cazul unui copil minor recunoscut de catre tata, care locuieste cu ambii parinti, DAR parintii sunt necasatoriti, daca unul din parinti ajunge ... (vezi toată discuția)