avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare tutela

buna ziua
in urma unui divort amiabila tutela copilului se poate incredinta direct de notar esau este nevoie de o hotarare judecatoreasca.?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 9 Februarie 2018
Tutela se instituie de catre instanta judecatoreasca in cazuri bine stabilite- cand parintii sunt disparuti/ decedati. etc
Art. 110

Cazurile de instituire

Tutela minorului se instituie atunci când ambii părinţi sunt, după caz, decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau li s-a aplicat pedeapsa penală a interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie judecătorească, dispăruţi ori declaraţi judecătoreşte morţi, precum şi în cazul în care, la încetarea adopţiei, instanţa hotărăşte că este în interesul minorului instituirea unei tutele.


Dvs in ce caz sunteti ?
Daca vb de divort, cred ca parintii sunt bine mersi, asa ca de fapt va referiti la exercitarea autoritatii parintesti. Veti putea divorta la notar doar daca va intelegeti sa o exercitati in comun ca si pana la divort, de altfel. De asemenea, trebuie sa va intelegeti unde va locui copilul, cine si cat va plati pensie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela timpuriu timpuriu care sunt pasi ca sa putem obtine tutela unui minor care este finul nostru si care in acest moment este in plasament la noi prin hotarare ,mentionez ca parinti ... (vezi toată discuția)
Tutela minor Dobrin_Sabina01 Dobrin_Sabina01 Buna ziua! As vrea sa va intreb, in ce cazuri un minor poate sa fie plasat in tutela unei persoane fizice majore, independent de parinti ? (vezi toată discuția)
Cerere instituire tutela madalina15 madalina15 Buna ziua! Am si eu o intrebare: Ambii parinti ai unui minor sunt decedati, iar bunica acestuia vrea sa fie numita tutore si vrea sa faca o cerere in ... (vezi toată discuția)