avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 390

O firma din Olanda platitoare de TVA - am verificat CUI-ul si este valid - a facut pentru firma din Romania - tot platitoare de TVA- site-ul de prezentare al firmei. S-a emis factura fara TVA pentru toate suma si nu s-a mai facut contract . Eu am trecut in declaratia 390 suma la achizitii de prestari de servicii , dar totusi nu sunt sigura ca am procedat bine. Am mai citit si se tot vorbeste despre contract ca si cand daca nu exista contract nu trebuie sa trec suma facturata in declaratia 390 .
Daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: paris.blonda , utilizator 08:26, 5 August 2011
Declaratia ati completat-o bine, nu are legatura cu contractul.

Avand in vedere ca este o prestare de servicii, este obligatorie existenta unui contract intre cele doua parti.

Norme Metodologice pct. 48 (cu referire la art. 21 alin. 4 lit. m)

Art. 21 al. 4 m)
48. Pentru a deduce cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii trebuie să se îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
- serviciile trebuie să fie efectiv prestate, să fie executate în baza unui contract încheiat între părţi sau în baza oricărei forme contractuale prevăzute de lege; justificarea prestării efective a serviciilor se efectuează prin: situaţii de lucrări, procese-verbale de recepţie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, de piaţă sau orice alte materiale corespunzătoare;
- contribuabilul trebuie să dovedească necesitatea efectuării cheltuielilor prin specificul activităţilor desfăşurate.


Atentie la "justificarea prestarii efective a serviciului"!
Multumesc inca o data pentru ajutor . Voi insista sa se completeze un contract - se mai poate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- obligativitate contract?? Tonyde Tonyde Buna seara. As dori sa stiu daca este obligatorie incheierea unui contract intre pfa si pfa pentru consultanta. Un prieten are PFA si face factura si ... (vezi toată discuția)
Anexa factura prest.serv.juridice contawest contawest Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Se emite o factura de ororariu consultanta juridica in baza unui contract in care este ... (vezi toată discuția)
Documente justificative pentru societate prestatoare de servicii 1yly 1yly Am societate de constructii. Pentru materialele intrate, contabilul imi face doar bonuri de consum. Eu nu mai intocmesc alte documente decit factura pe ... (vezi toată discuția)