avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare dupa absolvirea facultatii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare dupa absolvirea facultatii

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum se poate face avansarea dupa terminarea unei facultati daca acum sunt referent, clasa III grad profesional superior, gradatia 5, clasa de salarizare 30.
Va multumesc !
Poate vreti sa spuneti promovare, pentru ca treptele de salarizare nu mai exista, asa ca nu vad in ce sa mai avansati...
Teoretic ati putea promova in inspector, clasa I, gradul asistent (cu banii de la fosta treapta 3 de salarizare).
Da, procedura se numeste promovare in clasa, promovare ce este evidentiata in lg.188/2009(r200, art.68, Ord.presedintelui ANFP.1932/2009, in care se specifica dreptul f.public la promovarea in clasa, daca institutia considera ca studiile absolvite sunt in domeniul functiei detinute, sau sunt utile bunei desfasurari a activitatii institutiei. Asadar, daca relatiiledv. cu superiorii sunt OK., faceti cerere catre conducere ptr. org.ex. de promovare in clasa.In acest caz, nu trebuie sa existe functi cls.I. vacanta, pur si simplu se transforma functia, cu adaugarea de atributii in fisa postului. A.N.F.P., este anuntata in termen de 10 zile de la transf.functiei. A...si conditia esentiala, este sa se fi prevazut bani ptr. aceasta transformare. Dar cum nu cred ca anul acesta promovarea in clasa inseamna si bani adaugati la salariu, portile va sunt deschise. Este dreptul dv. legal.
Si inca un aspect, de multe ori trecut cu vederea, dar absolut obligatoriu pentru promovarea in clasa: studiile absolvite trebuie sa fie in specialitatea activitatii desfasurate (de exemplu, nu se promoveaza in clasa cu fac. de administratie publica daca activitatea desfasurata este de contabilitate ori taxe/impozite locale, sau registru agricol).
M-ar interesa sa stiu unde este reglemetarea conf careia promovarea se face daca studiile superioare absolvite sunt in concordanta cu activitatea desfasurata.
Eu lucrez intr-un spital unde sunt referenti cu studii superioare (de specialitate cred ca se numesc) cam asa: la RU cu facultate de istorie si la contabilitate cu facultate de fizica. So...
Multam
Cel putin asa este in cazul functionarilor publici: vezi art. 68 din legea 188/1999:
"Art. 68. - (1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii."

Alte discuții în legătură

Avansare de la studii medii la superioare ramonailea ramonailea In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa lorelora lorelora Buna seara. Sunt referent superior intr-o institutie publica, anul acesta am absolvit o facultate cu studii de lunga durata si am promovat examenul de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)