avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Adeverinta de la Ministerul Educatiei Nationale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Adeverinta de la Ministerul Educatiei Nationale

Buna ziua. Am sa va fac o descriere scurta ca sa nu va plictisesc cu detaliile mele. Sunt titulara a unei diplome de licenta obtinuta la o universitate de stat din Romania, dupa o durata a studiilor de 4 ani, inainte de introducerea ciclurilor Bologna in sistemul universitar. Conform art. 153, alin. (2), din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, diploma mea este echivalenta cu diploma de master in specialitate, citez alineatul mentionat mai sus: “Diploma de absolvire sau de licență a absolvenților învățământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.”

Am nevoie de o adeverinta din partea Ministerului Educatiei Nationale care sa ateste ca diploma mea respecta conditiile prevazute in alineatul de mai sus, si este echivalenta in Romania cu o diploma de master. Ce lege as putea invoca in cererea mea pentru a obtine aceasta adeverinta din partea ministerului? Caut o lege care obliga ministerul sa-mi emita aceasta adeverinta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:14, 2 Septembrie 2011
Articolul indicat de dv si

art. 1 (1) din L. 554/2004 „Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
elena138, utilizator
Multumesc insa articolul pe care mi-l citati il vad ca o solutie de ultima instanta, in caz ca nu mi se va raspunde la cerere.

Eu caut sa inscriu in cererea mea legea in baza careia cer sa mi se elibereze adeverinta si care obliga ministerul sa-mi raspunda. Adica sa inserez in cerere ceva de genul "mentionez ca va solicit aceasta adeverinta in baza legii X", care lege X sa spuna ca sunt obligati sa o emita. Sunt idei in directia asta?
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
Leri, utilizator
Da, tocmai asta e ideea, ca nu cred sa va raspunda in temeiul legilor educatiei (1/2011 cu statut) si cred ca solutia este sa ii oblige instanta.
Nu zic ca n-ar putea sa va raspunda favorabil, dar nu vad interesul lor. Daca-mi permiteti, la ce va trebuie aceasta recunoastere?
elena138 a scris:

Da, tocmai asta e ideea, ca nu cred sa va raspunda in temeiul legilor educatiei (1/2011 cu statut) si cred ca solutia este sa ii oblige instanta.
Nu zic ca n-ar putea sa va raspunda favorabil, dar nu vad interesul lor. Daca-mi permiteti, la ce va trebuie aceasta recunoastere?

Am nevoie de aceasta adeverinta intr-un proces de selectie organizat de autoritati straine, in care se tine cont de felul cum este privita aceasta diploma in Romania, ca licenta sau ca master.
Parerea mea e sa depuneti cererea si sa mergeti si in audienta la Directia generala invatamant superior, echivalarea si recunoasterea studiilor si diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Unitatea Executiva a Consiliului National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor — UECNCFPA si institutiile de invatamant superior

Alte discuții în legătură

Diploma de invatamant superior de lunga durata 42MELANIA 42MELANIA Buna ziua, Diplomele absolventilor de invatamant superior de lunga durata sunt echivalente cu diplomele de master? Multumesc (vezi toată discuția)
Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)
Studii universitare initiate inainte de sistemul bologna laura-ioana laura-ioana Buna ziua. Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 4 ani, initiate in 2002 si finalizate in 2006, echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)