avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Adeverinta de la Ministerul Educatiei Nationale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Adeverinta de la Ministerul Educatiei Nationale

Buna ziua. Am sa va fac o descriere scurta ca sa nu va plictisesc cu detaliile mele. Sunt titulara a unei diplome de licenta obtinuta la o universitate de stat din Romania, dupa o durata a studiilor de 4 ani, inainte de introducerea ciclurilor Bologna in sistemul universitar. Conform art. 153, alin. (2), din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, diploma mea este echivalenta cu diploma de master in specialitate, citez alineatul mentionat mai sus: “Diploma de absolvire sau de licență a absolvenților învățământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.”

Am nevoie de o adeverinta din partea Ministerului Educatiei Nationale care sa ateste ca diploma mea respecta conditiile prevazute in alineatul de mai sus, si este echivalenta in Romania cu o diploma de master. Ce lege as putea invoca in cererea mea pentru a obtine aceasta adeverinta din partea ministerului? Caut o lege care obliga ministerul sa-mi emita aceasta adeverinta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:14, 2 Septembrie 2011
Si inca ceva...adeverintele eliberate de autoritati publice se trimit mereu prin posta?
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Leri, utilizator
Cred ca de la Monitorul Oficial se poate obtine asa ceva.
Raspunsurile la cereri se trimit, de regula, prin posta.
Universitatea este obligata sa elibereze orice fel de act i se solicita in legatura cu programele de formare pe care le ofera (nu-mi cereti lege si art. ca nu stiu :)).
... si daca tot faceti acest demers, cel putin vizati-va actele de studii, pentru ca inteleg ca angajatorul este o autoritate straina. Detalii aici: [ link extern ] /
Am revenit pentru a va povesti experienta mea in speranta ca va fi folositoare si altora. Dupa mai multe telefoane date la minister care s-au soldat cu 0 informatie utila, timp pierdut si nervi intinsi la maxim #-o, am decis sa actionez asa cum am crezut de cuviinta. Am depus o cerere la secretariatul ministerului, insotita de:

1. diploma de licenta, in copie legalizata
2. foaia matricola facultate, in copie legalizata
3. pagina din Monitorul Oficial care continea art. 153, alin.(2) din Legea Educatiei nr. 1/2011
4. cartea de identitate in copie simpla.

Se pare ca a fost nevoie de bafta pana si pentru inregistrarea cererii :slap:. Am realizat acest lucru cand am vazut ca doamna care mi-a preluat cererea a presupus ca solicit un act cunoscut lor. Era gresit insa nu am intervenit observand ca risc sa nu mi se inregistreze cererea.

Dupa doua saptamani de la depunere, am primit avizul de ridicare a scrisorii recomandate care imi fusese trimisa de Directia Invatamant Superior. Prin adresa se constata ca ma incadrez in prevederile art. 153, alin. (2).

Din pacate, mi-au gresit numele de familie, ceea ce face adeverinta complet inutilizabila. Voi incerca sa obtin eliberarea unei adeverinte cu numele meu scris corect. Nu stiu cum sa procedez pentru a o obtine cat mai repede. Idei? :-/ As vrea sa evit depunerea unei noi cereri. In definitiv e greseala lor, numele meu aparea corect in toate documentele pe care le-am depus.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Leri, utilizator
=D> :bow: Felicitari!
Acum, mergeti cu adeverinta primita si actele doveditoare la biroul emitent al adeverintei, din cadrul Directiei. Ar trebui sa anuleze aceasta hartie si sa scrie pe loc una corecta.
Mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de invatamant superior de lunga durata 42MELANIA 42MELANIA Buna ziua, Diplomele absolventilor de invatamant superior de lunga durata sunt echivalente cu diplomele de master? Multumesc (vezi toată discuția)
Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)
Studii universitare initiate inainte de sistemul bologna laura-ioana laura-ioana Buna ziua. Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 4 ani, initiate in 2002 si finalizate in 2006, echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)