avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fara permis, fara proces-verbal .. dovada? calatorie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fara permis, fara proces-verbal .. dovada? calatorie in afara tarii?

Permisul suspendat pt radar. Azi! dovada pe 15 zile. procesul verbal nu e semnat si nu-l am.
Pe 29, adica fix peste 15 zile trebuie sa plec din tara pt 2 sapt, cu masina.
Am 2 intrebari:
1. daca permisul mi-a fost suspendat ca nu am respectat o lege din romania, de ce nu l-as avea pe teritoriul altor tari ? acolo nu am gresit cu nimic? e posibil ?
2.cum pot prelungi dovada?

multam' !!
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 23:54, 17 August 2008
Urmeaza sa contestati procesul verbal la judecatorie si in baza certificatului de grefa ca aveti proces pe rol va putei duce la politie sa va restituie permisul, asa ca ati putea pleca fara probleme.
Pot sa contesc fara sa am procesul verbal ? Scrie si pe dovada de ce e suspendat permisul.
Am nevoie de avocat, martori ? e ca un proces normal ?

Multumesc mult de raspuns!
veronik a scris:

Pot sa contesc fara sa am procesul verbal ? Scrie si pe dovada de ce e suspendat permisul.
Am nevoie de avocat, martori ? e ca un proces normal ?

Multumesc mult de raspuns!

Daca ati incalcat o lege din Romania inseamna ca ati savarsit o contraventie. Despre contraventie este vorba? Sau poate ati savarsit o infractiune. In cele doua cazuri problema se trateaza in moduri diferite.
In cazul in care veti da mai multe detalii va voi raspunde la intrebare.

Ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Mi-a fost suspendat permisul ieri pt depasirea vitezei legale cu mai mult de 50km/h. Politistul nu a vrut sa-mi arate dovada ca am depasit cu atat viteza (este normal sa nu vrea sa-mi arate dovada?), iar eu nu am semnat procesul verbal, drept urmare nu am procesul verbal. Mi-a dat numai dovada prin care pot conduce 15 zile. Problema mea este ca trebuie sa calatoresc in afara tarii din data de 29, adica exact cand expira si dovada, timp de 2 saptamani. Am inteles ca se poate face o contestatie la judecatorie si in baza certificatului de grefa sa obtin permisul. As vrea sa stiu daca pot face contestatia aceasta neavand procesul verbal?, ci doar dovada pe care scrie de altfel pentru ce a fost suspendat si ca exista un proces verbal.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada de circulatie roxana popa roxana popa Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru depasire pe linie continua pinkyhog pinkyhog Servus! Saptamana trecuta mergeam de la Ramnicu Valcea spre Pitesti. Intr-unul din sate (Budesti cred) am dat peste cateva masini care mergeau destul de ... (vezi toată discuția)
Permisul suependat pt 30 zile, trebuie sa plec din tara .cum recuperez documentul mai devreme? ContSters126030 ContSters126030 in urma cu 20 zile mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile, o depasire pe trecerea de pietoni, am primit dovada pentru 15 zile care a expirat acum 5 zile. ... (vezi toată discuția)