avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permisul suependat pt 30 zile, trebuie sa plec din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permisul suependat pt 30 zile, trebuie sa plec din tara .cum recuperez documentul mai devreme?

in urma cu 20 zile mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile, o depasire pe trecerea de pietoni, am primit dovada pentru 15 zile care a expirat acum 5 zile. saptamana viitoare trebuie sa plec din tara pentru cateva luni.cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera documentul cat mai repede ?mentionez ca in tara nu voi conduce si probabil nici in strainatate cel putin o luna!
Cel mai recent răspuns: ContSters126030 , utilizator 21:58, 2 Februarie 2010
daca ai contestat procesul verbal de contraventie soliciti un certificat de grefa de la judecatorie dupa care mergi cu el la politie, daca nu, astepti sa expire termenul de 30 zile
Din fericire singura solutie era contestarea procesului verbal de contraventie in termen de 15 zile de la primirea acestuia,daca aveati dovezi ca cele consemnate de agentul constatator nu erau reale sau daca erau motive de nulitate ale acestuia,dintre cele prevazute in disp.art.16-17 din OG nr.2/2001.
La ora aceasta de cinci zile(de la expirarea dovezii)ati intrat in derularea suspendarii propriu-sie si nu mai avetri nicio posibilitate legala pentru a obtine permisul mai devreme de expirarea acestui termen.
Nu exista din punct de vedere legal,posibilitatea aratata de dvs.,pentru ca indiferent unde v-ati afla pedeapsa(suspendarea dreptului de a conduce, in cazul dvs)trebuie sa isi atinga scopul.Deci,puteti ridica permisul numai dupa expirarea termenului de suspendare.
Daca ,in termenul legal prevazut a-ti formulat contestatie,in baza certificatului de grefa puteti reintra in posesia permisului.
Ulterior va revine obligatia respectarii hotararii instantei de judecata.
va multumesc pentru raspunsuri! dar mai am o mica intrebare , poate alta persoana sa-mi ridice permisul de la politie in locul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat hulubeicristian hulubeicristian Ma ajuta in instanta faptul ca nu am ridicat permisul de la Politie chiar daca am contestat p.v-ul? (vezi toată discuția)
Prelungire dovada de circulatie roxana popa roxana popa Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul ... (vezi toată discuția)