avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim cetateni straini incadrati in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim cetateni straini incadrati in Romania

s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ce articol se face aceasta specificatie?
Cel mai recent răspuns: LauraMS , utilizator 12:09, 30 Martie 2012
Pentru o astfel de prelungire, potrivit art.56 citat mai sus, trebuie ca in c.i.m. sa aiba salariul minim garantat in plata ...
pana acum a fost, e singurul an in care au cerut asa ceva, la finante am intampinat alta prostie pt eliberarea certificatului fiscal, tot in scopul prelungirii permisului, au gasit declaratii nedepuse sau neinregistrate din 2006, 2007, ce pana acuma nu au gasit, doar am fost si anul trecut si de fapt ce era: erau op-uri cu rol de declaratie pe care sistemul lor, care se schimba de la an la an nu le-a gasit, ma amuza suma de 2022,00 lei pt salar, e egala cu indemnizatia in caz de deces, cred ca au ramas fara inspiratie
Nu stiu de unde le-a venit aceasta idee ... facand o comparatie, offtopic, ma intreb daca persoanele cu cetatenie romana care lucreaza in afara tarii au o astfel de prevedere ? ...:-/
da de unde, acolo au aceleasi drepturi ca angajatii interni, nici o favoare in plus si asa mi se pare corect, pe langa faptul ca vin in tara noastra si ne fura locurile de munca sa mai si ii umplem de favoruri, nu mi se pare corect. Va multumesc si va urez o seara placuta in continuare!
Si eu am la firma cetateni non-UE , iar pentru prelungire permis in scop de munca a trebuit sa respect legea nr. 157/11.07.2011 - salariu mediu brut 2022 lei, problema se pune altfel, ok are salariu acum de 2022, dar salariu mediu brut a crescut in 2012, exista undeva vreo lege care sa ma oblige pana la urmatoarea prelungire , sa nu pot sa ii schimb salariu ? s-a confruntat cineva cu acest lucru ?
Eu am obtinut prelungirea in ocotmbrie 2011.

Multumesc .
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Mariralu, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajat strain ramoilis ramoilis Care este procedura de incadrare in munca a unui angajat strain? Exista vreun temei prin care angajatorul roman are obligatia de a-i plati un anumit ... (vezi toată discuția)
Salariu minim Iohana27 Iohana27 Buna ziua, Stie cineva daca in cazul unui angajat strain s-a dat vreo lege cum ca salariul minim ar fi egal cu salariul mediu pe economie? Intreb pt ca am o ... (vezi toată discuția)
Permis de lunga sedere Rikka Rikka Buna ziua. Sunt cetateanca a Republicii Moldova si sunt desemnata ca administrator (unicul) a unei societati comerciale cu capital strain din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)