avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Salariu compensator de la firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Salariu compensator de la firma in insolventa

In situatia in care firma angajatoare se afla in insolventa, noi am fost disponibilizati si mai avem cateva zile de preaviz. Fiind vorba despre concediere ce nu tine de persoana angajatului, din cate stiu am dreptul la un salariu compensator (pe langa plata la zi a salariului). Lichidatorul a spus ca in nici un caz nu se va acorda. Este corect? Mentionez ca nu am depus inca cererea pt masa credala. Cum as putea proceda? Este un termen in care se poate depune aceasta? Multumesc

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:39, 4 August 2011
Art. 67. [drepturile salariaţilor concediaţi pentru motive obiective]
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Deci conform Codului muncii nu este o obligatie ci o posibilitate. Daca aveti CCM vedeti daca stabileste ceva in legatura cu plati compensatorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii bn78nic bn78nic Am fost concediata conform art.61/c si vreau sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii? (vezi toată discuția)