avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deces

un angajat a murit la locul de munca din cauze naturale,cu ce articol sa-i fac incetarea?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:29, 5 August 2011
Art.56 alin.1 lit.a Codul Muncii

Art. 56. [cazurile incetarii de drept a contractului individual de munca]
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;

Sau puteti opta pentru art.61 lit.c sau d :D

Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
ContSters103772, utilizator
Nu ati gasit in codul muncii? Mai priviti odata art.56 alin.1 lit.a. Nu conteaza cauza decesului.
Eu zic sa nu optati pentru art.61 lit.c) sau d). Ce rost mai are concedierea un mort. Mai bine ajutati familia sa-l ingroape.

Faceti incetarea c.i.m. potrivit art. 55 lit. a) raportat la art. 56 alin. (1) lit. a) din C. muncii.
Poate ne explicati si noua cum se poate concedia o persoana care a decedat in baza art.61 lit.c sau d C.mun.?
freeelis a scris:

Poate ne explicati si noua cum se poate concedia o persoana care a decedat in baza art.61 lit.c sau d C.mun.?

Ha ha ha pai cum adica prin decizie a organelor competente daca omu nu mai corespunde - este teapan si inert :happy:

Alte discuții în legătură

Dileme angajator in cazul pensionarii de invaliditate a unui angajat ralucaiulia19 ralucaiulia19 Buna ziua! Am si eu o problema si astept raspunsul dumneavoastra! Am un angajat in cm din 09.06.2011. in data de 25.04.2012 mi-a adus decizia medicala asupra ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - decizie medicala asupra capacitatii de munca grad iii anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati: o salariata este in concediu medical pana pe 13.12.2013 inclusiv si tot azi, 13.12.2013, a primit decizia medicala asupra ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns rosu gheorghe rosu gheorghe Am primit de la angajator o adresa cu data postei de domiciliu 08.08.2012, prin care sunt somat ca in termen de 3 zile sa-mi exprim consimtamantul , in ... (vezi toată discuția)