avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare jumatate de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare jumatate de casa

Vreau sa vand jumatate de casa, adica apartament 4 camere ,la casa cu o curte comuna, si gradina proprie ,eu 50% din gradina cumparatorul 50% .Are intrari separate in case insa nu si in curte .Casa are 8 camere si vreau sa vand jumatate .Ce pasi ar trebui parcursi pentru a putea vinde jumatate de casa .De ce fel de acte trebuie sa fac rost , si cam cat ar dura ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:01, 5 August 2011
Pentru inceput ar trebui sa va adresati unui inginer topograf pentru a realiza dezmembrarea imobilului in 2 corpuri funciare distincte (timp aprox. 90 zile).
Din momentul in care aveti noile extrase de carte funciara puteti vinde oricand.
intai se face de catre cadastrist o pripunere de dezmembrare, apoi se face actul de dezmembrare la notariat, prin care se dezmembreaza imobilul in doua loturi distincte , avand numere cadastrale diferite. acest act de dezmembrare se duce la intabulare in CF unde primeste fiecare lot un nr de carte funciara. Apoi puteti vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare valerica1955 valerica1955 Am 3 corpuri de case ,separate, toate racordate la retelele de apa, lumina si gaz. Vreau sa vand unul din corpuri.Pentru toate acestea trebuiesc facute ... (vezi toată discuția)
Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Teren in curtea parintilor adrianciulei1970 adrianciulei1970 Intentionez sa cumpar un teren in curtea parintilor.E obligatoriu sa-l imprejmuiesc cu gard si sa fac poarta de acces?Parintii sunt in viata.Trebuie de ... (vezi toată discuția)