avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

vanzare cumparare

Am 3 corpuri de case ,separate, toate racordate la retelele de apa, lumina si gaz.
Vreau sa vand unul din corpuri.Pentru toate acestea trebuiesc facute proiecte de catre noul propritar,fara participarea vanzatorului ? A cui este legala datoria de a plati actele de vanzare-cumparare,masuratorile si intabularea, precum si toate celelalte cerute?
Ce acte trebuiesc intocmite, unde si care sunt tarifele?/
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:12, 24 Martie 2012
Daca in cartea funciara cele trei corpuri au acelasi numar cadastral atunci, anterior vanzarii, dvs. trebuie sa faceti dezmembrarea corpurilor si numai dupa aceea puteti vinde. Taxele pentru dezmembrare dvs. trebuie sa le achitati. Daca au numere cadastrale distincte atunci puteti vinde fara dezmembrare. Toate taxele vanzarii le suporta cumparatorul. Mergeti cu extrasul de carte funciara la un notar si va va spune exact ce trebuie sa faceti pentru a putea vinde in functie de cum sunt cele trei corpuri intabulate in cartea funciara si va calcula si taxele.
~ Conținut șters la cerere ~
Este necesar sa faceti apartamentarea acelor trei corpuri de case anterior vanzarii unuia dintre cele trei crpuri.
Cheltuielile apartamentarii va apartin.
Apartamentarea se face de catre un topograf sau un expert tehnic judiciar de specialitate topografie, geodezie si cadastru, cu o documentatie cadastrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare parte din casa ca unic proprietar Apartament2018 Apartament2018 buna Daca cumpar o casa ca unic proprietar si aceasta e impartita in parter si etaj, are intrari separate din aceeași curte, pot vinde parterul sau etajul ... (vezi toată discuția)
Vanzare jumatate de casa blitzen001 blitzen001 Vreau sa vand jumatate de casa, adica apartament 4 camere ,la casa cu o curte comuna, si gradina proprie ,eu 50% din gradina cumparatorul 50% .Are intrari ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)