avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare parte din casa ca unic proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare parte din casa ca unic proprietar

buna

Daca cumpar o casa ca unic proprietar si aceasta e impartita in parter si etaj, are intrari separate din aceeași curte, pot vinde parterul sau etajul ca și cum as vinde normal orice locuința sau ce pași extra/necesari sunt intr-o astfel de situație?
mersi
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
Apartament2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:13, 23 Februarie 2022
Puteți, dar:
1. Trebuie sa dezmembrati terenul în 2 loturi (ceea ce presupune documentație cadastrala de dezmembrare + act notarial de dezmembrare + intabularea dezmembrarii)
2. După dezmembrare, trebuie sa apartamentati construcția în două : parter și etaj (ceea ce presupune documentație cadastrala de apartamentare+ act notarial de apartamentare + intabularea apartamentarii)
3. Puteți vinde.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din indiviziune - locuinta noua ContSters61732 ContSters61732 Buna ziua. Ma numesc Raluca si as avea nevoie de cateva indrumari. Parintii mei au construit dupa 2001 o vila cu parter si 2 etaje, care are 3 apartamente; ... (vezi toată discuția)
Vanzare jumatate de casa blitzen001 blitzen001 Vreau sa vand jumatate de casa, adica apartament 4 camere ,la casa cu o curte comuna, si gradina proprie ,eu 50% din gradina cumparatorul 50% .Are intrari ... (vezi toată discuția)
Care este diferența dintre partajarea unui imobil și apartamentarea ... Psheep Psheep Care este diferența dintre partajarea unui imobil și apartamentarea acestuia? În urma decesului mamei mele, care era proprietara imobilului despre care ... (vezi toată discuția)