avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimbarea incadrarii juridice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimbarea incadrarii juridice

Instanta poate modifica incadrarea juridica stabilita de parchet ?
da
In mod cert ,da.
Instanţa da, poate schimba încadrarea juridică a faptei pentru care inculpatul a fost trimis în judecată, iar aceasta în temeiul art. 334 C. pr. pen.
Textual, aceasta reglementare suna astfel:

Dacă în cursul judecăţii se consideră că încadrarea juridică dată faptei prin actul de sesizare urmează a fi schimbată, instanţa este obligată să pună în discuţie noua încadrare şi să atragă atenţia inculpatului că are dreptul să ceară lăsarea cauzei mai la urmă sau eventual amânarea judecăţii, pentru a-şi pregăti apărarea
.
Schimbarea incadrarii juridice se poate face si in instanta de recurs.
In cazul cand am fost trimis in judecata pentru o fapta, prima instanta a respectat incadrarea, instanta de apel a schimbat incadrarea, iar iccj fara sa puna in discutie si sa dea un termen pentru aparari pe acest subiect revenit la incadrarea initiala, este corect?

Alte discuții în legătură

O lamurire nicoleta_85 nicoleta_85 exista un articol in [b]codul de proc pen[/b]. care sa fie [i]echivalentul art. 156 din codul de proc civila?[/i] este vorba de amanare primul termen de ... (vezi toată discuția)
Proces pentru lovire pschintee pschintee Salut, Acum 2 ani imi serbam ziua de nastere intrun local public cu cativa prieteni de ai mei.In acel local eram eu si grupul meu de prieteni, si un alt ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa sau absoluta??? dodonica dodonica Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca se poate: imtr-un dosar aflat deja la curtea de apel sectia penala sa invocat de catre avocatul inculpatilor faptul ca ... (vezi toată discuția)