avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutia juridica pentr a \"intra\" in proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutia juridica pentr a "intra" in proprietatea vecinului cu 3 cm

Buna ziua; as dori sa cer opinia colegilor in legatura cu o problema de care m-am lovit personal.

Casa mea are un perete (calcan) aflata pe limita de proprietate cu gradina vecinului.
Deoarece acest perete are tencuiala deteriorata, doresc sa fac lucrari de reparatii si, de asemenea, sa izolez termic acest perete cu polistiren de 5 cm.

In cadrul discutiilor pe care le-am dus cu vecinul, pentru ca acesta sa-mi permita accesul pe proprietatea sa in vederea efectuarii lucrarilor, dansul a ridicat problema celor 5 cm, adica, daca adaug 5 cm la grosimea peretelui, inseamna ca intru in proprietatea dansului.

cum as putea sa rezolv, prin act juridic incheiat intre mine si dansul, aceasta chestiune ? De vanzare nici nu se pune problema, ar presupune cadastru, taxe notariale etc. pentru o suprafata totala de mai putin de 1 mp.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:01, 5 August 2011
Se poate incheia o conventie dar problema este sa vrea vecinul sa o semneze.
Probabil ca, daca ii dati niste bani se va rezolva fara probleme.
Din moment ce intrati pe proprietatea lui in justitie nu cred ca ati obtine castig de cauza.Deci, un proces il vad exclus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)