avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

In cazul in care mi-a iesit unul cu o alta masina in fata, am incercat sa-l evit si m-am rasturnat si am facut masina praf ce sanse am sa repar masina pe RCA-ul acestuia daca nu a fost coliziune?Mentionez ca politia a fost la fata locului si i-a ridicat permisul acestuia, iar inspectorul de daune a zis ca mai bine intram in el, asa era mai usor de despagubit.
Multimesc!
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 11:32, 6 August 2011
Acest tip de accident se numeste accident fara contact material si se despagubeste pe polita RCA a vinovatului.
Faptul ca aveti PV de la Politie este un avantaj pt. dv.
Inspectorul de daune a zis ca mai bine intrati in el pt. ca in mod sigur a sa primiti o adresa de la soc de asigurari prin care vi se va comunica ca asiguratorul va face propriile investigatii cu privire la acest accident (termenul legal maxim in care trebuie sa primiti raspuns este de 90 de zile).
Asta inseamna ca unul sau doi inspectori de la centrala asiguratorului se va deplasa la locul accidentului, vor lua cite o declaratie amanuntita la cei doi conducatori auto, vor cauta martori, vor lua copiile declaratiilor dv. si a celuilalt conucator auto, vor analiza toate detaliile si va vor comunica un raspuns.
Ati avea un avantaj enorm daca ati avea un martor neutru care a vazut accidentul.
Daca aveti polita casco mai bine deschideti dosarul pe aceasta polita, primiti despagubirea si mai departe e treaba celor doi asiguratori.
Este un accident fara contact in care faptul ca aveti un PV emis de politie va avantajeaza dar depinde si cine este asiguratorul RCA al vinovatului. Poate sa va plimbe trei luni pt cercetari proprii si pe urma sa va spuna ca asiguratul lor nu este vinovat sau ca evenimentul nu s-a produs asa cum ati declarat dv etc. Pregatiti-va pt un proces lung si anevoios. E bine sa aveti pregatit un avocat care sa va apere interesele in instanta. Daca aveti polita CASCO deschideti dosar pe CASCO si apoi este problema asiguratorilor sa se lupte intre ei.
Eu am avut martori ca mi-a fost lovita masina in parcare(altii decat cond.auto), cu toate acestea,ce credeti ca au trimis faimosii de la CARP....."fapta nu s-a intamplat asa'! Acum urmez calea instantei. Am inteles ca ei dau tuturor raspuns negativ, mizand pe faptul ca oamenii nu se mai adreseaza instantei,dar surpriza,acum o sa plateasca mai mult!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident rutier petros dorin petros dorin Buna ziua. Am avut un accident rutier, din vina exclusiva a altei persoane (masina parcata regulamentar, a intrat o persoana cu motocicleta in masina) am fost ... (vezi toată discuția)
Cum se poate solutiona un caz de daune rca si de ce acte este nevoie. laszlo82 laszlo82 Buna seara. De curand masin lui frate meu a suferit un acident rutier soferul find tata iar cel vinovat o persoan din PH dupa incident a venit Politia si a ... (vezi toată discuția)