avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... marfa vanduta si neplatita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

marfa vanduta si neplatita

Buna ziua,
Am un mic magazin alimentar la tara, si, asa cum se "obisnuieste", am vandut marfa si "pe caiet", cum se spune...
Problema este ca de la cateva persoane nu mai pot recupera banii.
Ce pot face legal ca sa imi recuperez banii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 19:51, 5 August 2011
In cazul acesta, legal, nu prea puteti face mare lucru pentru ca acele insemnari din caietul Dvs, nu justifica o creanta certa fata de debitor. Ar trebui sa aveti un act semnat de persoana respectiva din care sa reiasa suma datorata.
banuiesc ca ati trecut si in casa de marcat fiscala marfa vanduta, altfel aveti minus in gestiune, pe viitor emiteti factura fiscala si il actionati in instanta pentru recuperare creanta.Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzarea pe caiet /note nefiscale giuseppe07 giuseppe07 Va rog sa imi explicati si mie ce inregistrari contabile trebuie sa fac atunci cind vind pe caiet . Pentru anumite informatii puteti sa imi scrieti pe ... (vezi toată discuția)
Dat pe datorie si recuperare bani Ioana Roxana Ioana Roxana Am lucrat la un magazin alimentar s a dat pe datorie cu acordul sefei acum eu de 1 an jumatate sant in indemnizatie crestere copil si ma ameninta ca ma baga in ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)