avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vinzarea pe caiet /note nefiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vinzarea pe caiet /note nefiscale

Va rog sa imi explicati si mie ce inregistrari contabile trebuie sa fac atunci cind vind pe caiet .

Pentru anumite informatii puteti sa imi scrieti pe privat
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 22:47, 3 Octombrie 2011
Emiteti factura pe numele clientului respectiv cu plata la termen iar cand va plateste scoateti bon de la casa de marcat. Astfel va puteti scadea din gestiune cu marfa vanduta.
giuseppe07 a scris:
Va rog sa imi explicati si mie ce inregistrari contabile trebuie sa fac atunci cind vind pe caiet .

Nu exista vanzare "pe caiet" in contabilitate, implicit nici inregistrari contabile pentru astfel de operatiuni. Daca vindeti marfa in acest fel, in cazul unui control aceasta va figura lipsa in gestiune.

george_neagu a scris:
Emiteti factura pe numele clientului respectiv cu plata la termen iar cand va plateste scoateti bon de la casa de marcat.

Probabil ca aceia care cumpara sunt clienti persoane fizice, domnule Neagu. Pentru ce ar putea emite factura ? Pentru paine si tigari? Pai daca este magazin de cartier, sta sa faca facturi sau sa vanda marfa? Intreb si eu.:-/
giuseppe07 a scris:

nu puteti face nicio inregistrare pentru ca n-aveti documente justificative.

daca va gaseste "caietu'" politia economica sau garda financiara luati amenda (mare).

vi se face si inventaru' si va colecteaza tva la marfa lipsa, plus alte complicatii.

aruncati caietu'!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"caiet de vanzari" - legalitate schiopulescu schiopulescu Intr-un mic magazin de cartier,este corect sau legal sa dai alimente pensionarilor pe ,,caiet\\" pina cind isi primesc pensia? Se poate incheia o conventie in ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa plata la termen danabobo danabobo Buna ziua,am urmatoarea problema:La un magazin cu amanuntul se vand produse cu plata la termen.Mai concret vine o persoana fizica si,pe baza de contract ... (vezi toată discuția)