avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... \\"Caiet de vanzari\\" - legalitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

"Caiet de vanzari" - legalitate

Intr-un mic magazin de cartier,este corect sau legal sa dai alimente pensionarilor pe ,,caiet" pina cind isi primesc pensia? Se poate incheia o conventie in aceest sens?
Se poate elibera bonul fiscal pe toata suma atunci cind isi achita ?
Daca cineva poate sa imi dea o indicatie.... multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:55, 20 Martie 2013
bineinteles ca NU.
E complicat, dar aș fi tentat să spun că DA, este legal în anumite condiții. Dacă în loc să vorbim de „vânzare pe caiet” am vorbi de vânzare cu plată ulterioară, ori plată la termen (ca factura de telefonie), Astfel că ați putea emite bon fiscal care să stipuleze (consider că în mod obligatoriu) că plata se va face în data X sau dați un termen de scadenta de 30 de zile (exemplu).

Puteți aplica aceeași procedură ca în cazul achiziționării de produse de la furnizori, folosind vânzarea cu plata la termen.

PS: Doar speculez, dar ar fi legală o asemenea situație

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Alexandru Munteanu, Avocat
@schiopulescu.
DA, este permisa. Aveti la dispozitie doua modalitati:
1) emiteti factura fiscala cu plata la termen pentru bunurile respective, iar cand vi se aduc banii taiati chitanta sau bon fiscal. Pentru acest aspect intrebati contabilul dvoastra.
2) daca casa de marcat este setata sa va scoata bon "cu plata ulterioara" sau "la termen", folositi aceasta optiune. Pentru acest aspect intrebati operatorul pt casa de marcat care va face serviceul lunar.
intrebarea era cu inscriere pe caiet. cum credeti ca ar functiona in practiac daca vany. ar factura orarui client orice maruntis.
De acord cu dvoastra, in practica este foarte greu de aplicat vanzarea cu factura catre clientii de retail.
In fapt la fel trebuie procedat si daca se intrerupe curentul si nu mai merge casa de marcat (daca nu are si sistem de baterii), ar trebui facturat orice produs ... insa nu cunosc pe nimeni sa faca asta. Toata lumea scrie pe caiet si bate in casa dupa ce vine curentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzarea pe caiet /note nefiscale giuseppe07 giuseppe07 Va rog sa imi explicati si mie ce inregistrari contabile trebuie sa fac atunci cind vind pe caiet . Pentru anumite informatii puteti sa imi scrieti pe ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez in casa de marcat plata avansului si ratelor? Maria2014 Maria2014 Vine clientul, comanda lenjerie de pat, plateste avans, nu am voie sa tai chitanta? Emit factura acum sau cand ridica produsul? (vezi toată discuția)