avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum inregistrez in casa de marcat plata avansului si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum inregistrez in casa de marcat plata avansului si ratelor?

Vine clientul, comanda lenjerie de pat, plateste avans, nu am voie sa tai chitanta?
Emit factura acum sau cand ridica produsul?
Cel mai recent răspuns: Maria2014 , utilizator 11:24, 17 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Emiteti factura de avans si chitanta pentru incasarea sumei.
Cand livrati produsul emiteti factura finala, stornati avansul si emiteti chitanta pentru incasarea diferentei , daca este cazul.
Da, inteleg, doar ca in ultimul timp mi-a spus mai multa lume ca nu am voie sa emit chitanta pe persoana fizica.

De asemenea am gasit pe net acest raspuns cu privire la incasarea ratelor prin casa de marcat.

"Având în vedere prevederile art. 1 alin.(2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora operatorii economici care intra sub incidenta acestei ordonante au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor, încasarea ratelor pe baza altor documente decât bonul fiscal constituie contraventie potrivit art. 10 din ordonanta sus-mentionata.”
Daca intrati in categoria comerciantilor care au obligatia sa detina casa de marcat , emiteti bon fiscal pe casa de marcat pe care il atasati la factura in locul chitantei.
Ok.
Asta era intrebarea mea. Ce scrie pe bonul fiscal pe care il atasez la factura in cazul unui avans sau al unei rate?
Va rog, ar putea sa-mi spuna cineva cum sa fac? Inca nu am gasit nici un raspuns si nu stiu cum sa procedez.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)
Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)