previas a scris:
O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza unui contract si a unui deviz cel mult o data pe an! Pana acum am emis factura conform contract si am incasat numerar pe baza de chitanta. Am gresit?
Pai ati procedat corect, ati emis factura si ati incasat banii pe baza de chitanta . Acum de ce intrebati daca puteti emite factura si incasa cu chitanta ?
Daca ati face comert cu amanuntul catre populatie ati avea obligatia conform OUG 28/1999 sa aveti casa de marcat fiscala si sa emiteti bon fiscal. Dar si in aceasta situatie , la solicitarea cumparatorului sunteti obligati sa emiteti factura odata cu bonul fiscal (care inlocuieste chitanta in aceasta situatie). Nu aveti voie sa emiteti si chitanta si bon fiscal in aceeasi gestiune. Dar factura si chiatnta sau factura si bon fiscal sunt conform legii.
Pentru @katica
OUG 29/1999 se refera la masuri ce se impun pentru evitarea disfunctionalitatii sistemelor informatice la 31 decembrie 1999 ora 24, la trecerea in anul 2000. A fost o mica sperietoare atunci ca era posibiol sa o ia razna calculatoarele. Si teama mare era de sistemele electonice, calculatoarele care puteau sa creeze probleme instalatiilor industriale, nucleare, sistemelor de dirijare a satelitilor, securitatea bazelor militare, etc