avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare marfa plata la termen
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare marfa plata la termen

Buna ziua,am urmatoarea problema:La un magazin cu amanuntul se vand produse cu plata la termen.Mai concret vine o persoana fizica si,pe baza de contract cumpara marfa si mi-o plateste peste 5 luni.Intrebarea este ce document ii intocmesc in momentul livrarii marfii:factura sau aviz?Daca emit factura o inregistrez in conta in luna emiterii si ii fac si descarcarea de gestiune sau nu?Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:09, 23 Septembrie 2011
Faceti factura pe care scrieti ca plata se va face in termen de ... luni. Cand vi se dau banii se face chitanta sau bon fiscal, daca aveti casa de marcat. Descarcarea din gestiune o faceti in momentul cand ati facut si inregistrat in contabilitate factura. La finele lunii figurati in contabilitate cu sold la contul 411 clienti (adica cat trebuie sa incasati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor ContSters137481 ContSters137481 Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile ... (vezi toată discuția)