avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... venit impozabil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

venit impozabil

am si eu o intrebare. :(daca in momentul in care primesc o prima de concediu mi se ia din ea impozit si contributia la c.a.s.,adik dintr-o prima bruta de 880 lei raman cu 656 lei , de ce luna urmatoare cand mi se calculeaza venitul brut realizat mi se pune iar aceasta prima cu valoarea ei bruta de 880, caci astfel la calcularea impozitului pe venit intra si aceasta si deci mi se opreste pe un venit impozit de doua ori?
este ceva normal asa sau gresesc eu?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:17, 18 August 2008
Nu se impoziteaza de doua ori, sumele retinute aferente primei se scad din totalul sumelor de plata.
exemplu
vi s-a retinut un impozit de 15 lei aferent primei, iar cand s-au cumulat toate veniturile lunare (salariu+sporuri+prima) aveti de plata 25 lei impozit. Se scade din impozitul total 25, suma retinuta 15 si rezulta 10 lei, suma care o va retine din diferenta de primit ca rest de pllata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala nataliaz nataliaz Buna ziua! va rog ajutati-ma la un calcul de deducere personala. La un salariu de baza de 2225 ron, cu 2 copii minori in intretinere declarati la firma, pe ... (vezi toată discuția)
Deducere personala adinamaria48 adinamaria48 Bună ziua am o întrebare deducerea personala se calculează la venit brut adică la salariul minim pe economie.... Am o persoana în întreținere... Un ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu net Medu Medu BUNA DIMINEATA! LA UN SALARIU BRUT DE 1450 LEI DIN CARE SE RETINE LUNAR O GARANTIE DE 10%(din brut)CAT REPREZINTA SALARIUL NET? IMI PUTETI SPUNE CUM SE ... (vezi toată discuția)