avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere nerezolvata de primprocuror in 20 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere nerezolvata de primprocuror in 20 zile

Buna ziua.
Am depus plangere penala impotriva anumitor persoane.
S a dat NUP.
Am depus plangere in termen de 15 zile la prim procuror impotriva rezolutiei date de procuror.
Dupa 23 zile inca nu am primit raspuns de la prim procuror.
Cum procedez mai departe?
Unde deschid dosar?
La tribunalul din resedinta de judet sectia penal?
Inpotriva cui se va adresa plangerea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popescu clara , utilizator 13:40, 9 August 2011
se face plangere la judecatoria de domiciliu a dvs impotriva rezolutiei procurorului.
Depuneţi plângerea la instanţa competentă material să soluţioneze cauză în primă instanţă, potrivit încadrării juridice reţinută de procuror la dispunerea soluţiei de neurmăriere penală.
Plângerea o formulaţi împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă de procurorul care a efectuat activitatea de cercetare penală.
Nu mai asteptati solutia prim procurorului la plangerea dvs, atacati solutia procurorului de caz la judecatorul de la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta
Dupa ce au trecut cele 20 zile in care prim procurorul trebuia sa dea o solutie si nu a facut o cat timp am la dispozitie pana depun plangere in fata judecatorului?
Exista vreo limitare?
Potrivit art. 278 indice 1 cod procedură penală, după respingerea plângerii împotriva rezoluţiei de neînceperea urmăririi penale, persoana vătămată poate face plângere, în termen de 20 zile de la data comunicării de către procuror a modului de rezolvare, la judecător; dar, în cazul în care prim procurorul nu a soluţionat plângerea în termenul de 20 zile, termenul prevăzut anterior- de 20 zile- curge de la data expirării termenului iniţial de 20 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie alex_alexa alex_alexa buna ziua!am depus o contestatie la prim procuror impotriva rezolutiei data de catre procurorul de caz,va rog respectuos sa imi spuneti in cat timp legal de la ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)