avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii taxe pt. salariati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

taxe pt. salariati

Va rog sa-mi raspundeti: ca salariat, cum si unde ma pot interesa daca societatea este la zi cu plata taxelor si impozitelor pentru mine. Am sunat si la ANAF si mi-au spus ca nu au voie sa dea aceste informatii.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 12:32, 9 August 2011
Incercati sa afalati daca societatea are datorii la Bugetul de Stat folosind portatlul ANAF.
[ link extern ]
la sanatate stiu ca va spune daca figurati si la casa de pensii, incercati si acolo.
Eu v-as sfatui sa faceti o cerere si sa explicati ce doriti, pe care o depuneti la registratura la anaf. Sunt obligati sa va raspunda in 30 de zile.
icapopa2011@yahoo.com a scris:

Va rog sa-mi raspundeti: ca salariat, cum si unde ma pot interesa daca societatea este la zi cu plata taxelor si impozitelor pentru mine. Am sunat si la ANAF si mi-au spus ca nu au voie sa dea aceste informatii.

In primul rand faptul ca angajatorul nu a platit contributiile nu mai are nici o importanta pt angajat, din punct de vedere al drepturilor de primit de la stat (pensie, somaj, asigurari de sanantate). Prin urmare cei de la Anaf au procedat corect (informatia nefiind publica)

Ce este insa extrem de important este sa va asigurati ca angajatorul a depus declaratiile lunare (112) pt stagiile de cotizare la CAS, Cass si somaj.
Acest lucru se poate realiza prin solicitarea urmatoarelor informatii:
de la CAS - stagiu de cotizare (10 RON costa)
de la CASS - se verifica daca sunteti aigurat (unele case ofera posibilitatea verificarii online pe site-ul lor) - intrebati la medicul de familie
Somaj - se solicita stagiu de cotizade de la AJOFM
mihai_u a scris:

icapopa2011@yahoo.com a scris:

In primul rand faptul ca angajatorul nu a platit contributiile nu mai are nici o importanta pt angajat, din punct de vedere al drepturilor de primit de la stat (pensie, somaj, asigurari de sanantate). Prin urmare cei de la Anaf au procedat corect (informatia nefiind publica)

Pentru a beneficia de ajutor de somaj, la dosar se cere o anexa completata cu 12 luni inainte de data incetarii contractului, prin care se cere ca sa se faca dovada platii la zi a contributiilor angajatului si angajatorului, inclusiv numarul ordinului de plata/foii de varsamant, cu care s-a facut viramanetul.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
Popa Adrian, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite ndan57 ndan57 #-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma lamuriti in legatura cu plata cas-ului prin foaie de varsamant sau cum se face ?, prin ce forma de plata?. Daca aleg ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii salariale mariamiclea mariamiclea Buna ziua, Am nevoie de o informatie, in cazul in care doresc sa verific daca contributiile salariale sunt platite de angajator la zi, la ce institutie ar ... (vezi toată discuția)
Verificare plati cas maria1415 maria1415 Unde pot verifica daca patronii au facut platile pentru contributia la pensie? (vezi toată discuția)