avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Verificare plati cas
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Verificare plati cas

Unde pot verifica daca patronii au facut platile pentru contributia la pensie?
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 18 Ianuarie 2015
Puteti sa verificati direct la ANAF unde trebuie sa aveti un act care sa dovedeasca faptul ca sunteti salariatuil acelei societati (poate fi si o legitimatie de serviciu).
Stagiul de cotizare se certifică asiguraţilor, din oficiu, o dată la 2 ani, de CNPP. Stagiul de cotizare se certifică şi la cererea asiguraţilor contra cost. Tariful serviciului respectiv este de 17 lei.
Informatia este pe [ link extern ]
1. - Certificarea stagiului de cotizare de catre Casa de Pensii nu inseamna ca s-au si platit contributiile lunare.
- Daca angajatorul depune D112 (chiar daca nu plateste contributiile) asta arata ca se datoreaza suma si luna respectiva este stagiu de cotizare la pensie dar daca nu s-a platit contributia punctul de pensie este 0 (zero).

2. De aceea am spus sa ia legatura cu ANAF.
OG 86/2003
Art. 27
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.
...

Aveti grija ca mai nou ANAF -ul invoca anumite texte de lege care ii da posibilitatea sa nu va spuna exact daca s-au paltit sau nu contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca s-a platit contributia la pensie? botezatuion botezatuion Cum as putea sa aflu, daca pe perioada desfasurarii unui contract de munca, angajatorul meu a platit contributia la stat, necesara iesirii la pensie? Va ... (vezi toată discuția)
Cum putem verifica angajatorul? VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare :cum pot verifica daca angajatorul achita darile la stat pt pensie conform salariului? Ma intereseaza pt ca am 35 ani de munca si poate mai apuc ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea ca angajatorul sa opereze in carnetul de munca dar cas sa nu fie platita catre stat? ciprianSTOICA ciprianSTOICA exista posibilitatea ca in cartea de munca sa fie operat de catre angajator dar CAS sa nu fie platit catre stat?cum pot verifica?MULTUMESC (vezi toată discuția)